Na ZeGeVege festivalu jeli smo neka odlična jela, ovo su naši favoriti

Foto: Index

POČEO JE 16. ZeGeVege festival, koji se od 6. do 8. rujna održava na Europskom trgu. Na festivalu sudjeluje više od 60 izlagača s ponudom veganskih i ekoloških proizvoda, od hrane do kozmetike, a za ljubitelje dobre hrane tu je i bogata gastroponuda sedam restorana.

>> Počeo je ZeGeVege festival, provjerili smo što se fino jede i po kojim cijenama

Od veganskog cordon bluea, falafela i gyoza do pašticade od seitana, mochija i ledenog Nice Creama, deserta bez dodanih šećera, provjerili smo što se sve isplati probati na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu i kako se kreću cijene.

Cijene idu od 3.50 pa sve do 14 eura

U šatoru restorana Falafel cijene se kreću od 3.50 do 8.50 eura, a mi smo probali njihov odličan falafel sendvič za 8.50 eura. Vrlo je obilno punjen, a od jedne se porcije mogu najesti i mesojedi.

Pink Pig u ponudi ima razne japanske specijalitete. čije se cijene kreću od 3.50 do 9 eura. Mi smo probali njihove gyoze za 8 eura i mochi za 3.50 eura. Gyoze nas se baš i nisu dojmile, ali zato imaju odličan mochi, koji je mekan, gumenast i prepun okusa.

@index.hr Počeo je 16. po redu ZeGeVege festival u Zagrebu. Pogledajte kako se kreću cijene, ali i naše dojmove. #indexhr #vegan #food #zagreb #foodie #fyp #foryoupage #foryourpage #viralvideo ♬ original sound - Index.hr

Thai Thai street food u ponudi ima četiri jela, čije se cijene kreću između 6 i 10 eura, a mi smo se odlučili za hrskave i ukusne spring rolls s povrćem, koje koštaju 6 eura.

Najbogatiju ponudu na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu ima restoran Vegehop. Oni nude čak 16 vrsta kolača i nekoliko slanih jela, cijene su od 5.50 do 13.90 eura, a mi smo odabrali seitan pašticadu za 9 eura. Bila je ukusna, pomalo kiselkasta, no porcije su zaista obilne.

Najbolje smo sačuvali za kraj, a to je Superplanty i njihov Nice Cream, veganski i osvježavajući desert bez dodanih šećera. U ponudi imaju 4 okusa, a svaki košta 6 eura. Mi smo probali sva 4, a najbolji nam je onaj plavi, Ocean dream, od banane, ananasa i spiruline.

Festival traje još samo danas i sutra, a ako ga planirate posjetiti, dobro je znati da je otvoren od 9 do 21 sat.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.