Slastičarnica u Mađarskoj prodaje sladoled od sekeli gulaša i pilećeg paprikaša

Foto: Shutterstock

U MALOJ prodavaonici sladoleda u Mađarskoj imena "Roberto Cukrászda" u gradiću Tatabanya ovo se ljeto prodaju najneobičniji okusi sladoleda koji ne intrigiraju samo Mađare, nego i brojne turiste koji dolaze u grad kako bi ih okusili i uvjerili se da zaista postoje. 

Robert Reinhardt, vlasnik slastičarnice, kreirao je okuse za koje se vrlo brzo pročulo te su postali hit, ali i predmet rasprave na društvenim mrežama. Evo kako je sve krenulo. 

Pileći paprikaš i sekeli gulaš kao inspiracija

"Počeli smo s okusom piva i palačinki s krumpirom, a već su ti okusi oduševili ljude", rekao je Robert za AFP. Uskoro je počeo primati želje i narudžbe kupaca koji su se javljali putem društvenih mreža, a s obzirom na dobar odaziv na njegovu, kako kaže, bizarnu ideju da kreira ovakve okuse, počeo je eksperimentirati i kombinirati tradicionalna mađarska jela poput pilećeg paprikaša, sekeli gulaša ili palačinki s iznutricama, kao varijacije okusa za sladolede. 

Iako su tradicionalna mađarska jela u sladoledima hit, Robert se ne ograničava autohtonom kuhinjom, pa je u jelovnik sladoleda ubacio i špagete Bolognese i omlet sa slaninom. "Shvatio sam da mogu dobiti jako dobre okuse od ovih jela. Ovo nije šala", poručio je Reingardt, koji sladolede prodaje po cijeni od 500 forinti, odnosno 1.27 eura po kuglici. 

Na njihovim društvenim mrežama nove okuse najavljuju fotografijom stvarnog jela, kao što su napravili s fotografijom ljute kobasice uz koju su napisali: "Pečena kobasica sa senfom, znate što dolazi nakon ovoga, obećavamo da će biti ukusan."

Promet u slastičarnici se utrostručio

Ova je neobična ideja vlasnika rezultirala prometom većim za tri ili četiri puta, a najviše zahvaljujući mađarskim medijima koji su pratili ponudu od početka i prvi isprobali nove sladolede, ispričala je supruga vlasnika. "Pomalo smo preplavljeni ovom situacijom jer nismo očekivali da će postati takav hit, cijelo vrijeme smo u potrazi za zaposlenicima", rekla je. 

Tvrde da su slane verzije sladoleda postale popularne među kupcima, a neki od najtraženijih okusa su pohani sir i juha od rajčice. "Mislila sam da će okus biti vrlo neobičan, no zapravo je odličan", ispričala je gospođa koja je odlučila isprobati sve slane okuse. 

"Juha od rajčice, ovčji sir s koprom i pohani sir su najboljeg okusa", rekla je i dodala kako se uskoro vraća po još. 

Ipak, neki i nisu toliko oduševljeni. "Morao sam isprobati ovakvu ludu ideju, no neću se vratiti", ispričao je jedan kupac. 

Vlasnik Robert Reinhardt planira otvoriti još jednu slastičarnicu, i to u Budimpešti, a nastavit će kreirati nove okuse i u zimskim mjesecima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.