Što kuhati ovaj tjedan? Imamo listu klasičnih ručkova koji podsjećaju na djetinjstvo

AKO SE i ovaj tjedan pitate što kuhati - imamo savršenu listu jela koja su uvijek popularna, omiljena i jednostavna za pripremu. Neka su nam poznata još iz djetinjstva poput variva od mahuna ili kelja, a tu su i recepti za faširance, ćufte ili pohano meso.

Iako volimo eksperimentirati, ponekad je dobro držati se klasika ili se prisjetiti nekih jela koja su nekoć bila dio tjednog jelovnika. Niže pogledajte listu, inspirirajte se i svakako nam javite dojmove, a i koji vam je od ovih klasičnih ručkova omiljen!

1. Varivo od mahuna

Varivo od mahuna pravi je klasik, jednostavno je za pripremu, a ovisno o izboru mesa, toliko će trajati i kuhanje. Dobar su izbor i kao bezmesni obrok. Ako odaberete piletinu ili kobasice, kuhanje će trajati kraće. Evo recepta

2. Varivo od kelja s faširancima

Još jedan klasik koji možda nismo obožavali kao djeca, ali danas je kelj s faširancima dobitna kombinacija. Recept pogledajte ovdje

3. Piletina s graškom i krumpirom

Jednostavno i lagano jelo spremno u manje od sat vremena, a prikladno je za sve dobne skupine - osobito za djecu. Recept je ovdje

4. Ćufte

Ćufte su često jelo za gablec, a lako ih možete pripremiti kod kuće, pa i skuhati više i imati i za drugi dan. Uz pire krumpir su mnogima omiljeno jelo, isprobajte recept

5. Faširanci s pire krumpirom

Ovo je jedno od onih jela koja će se uvijek pojesti, a omiljena su u svim generacijama. Vrlo je jednostavno za pripremu, a faširance možete ispeći i u pećnici ako želite jelo s manje ulja. Provjerite recept

6. Pileći paprikaš

Idealno jelo za uvrstiti ga u tjedni jelovnik, a posebno će uživati ljubitelji piletine i jela na žlicu. I ovaj je recept prikladan svim dobnim skupinama, evo recepta

7. Pašta fažol

Brzo i hranjivo jelo u kojemu možete uživati i više dana. Isprobajte recept

8. Pohana piletina

Neizostavni dio tjednog jelovnika - sočna, hrskava pohana piletina uz koju možete pripremiti rizi-bizi, pire krumpir ili salatu. Imamo recept za savršeno pohanu piletinu chefa Antonija Brajkovića, pogledajte ovdje i isprobajte. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.