Bili smo na Food Truck Festivalu, evo što se sve nudi i po kojim cijenama

Foto: Marko Lopac

VEĆ PAR DANA traje Food Truck Festival, koji se sada prvi put održava na Britanskom trgu na lokaciji tržnice, a traje od 2. do 7. rujna od 17 sati do ponoći, kada posjetitelji mogu kušati delicije nekih od najboljih street food chefova iz Hrvatske i regije.

>> Uskoro počinje Food Truck Festival, i to na omiljenoj lokaciji brojnih Zagrepčana

Posjetitelji i ove godine mogu uživati u bogatoj gastro ponudi domaće i internacionalne kuhinje, chill i mingle zoni, vinskoj, koktel i pivskoj zoni, kao i specijaliziranim jelima za djecu i uređenom kutku za ljubimce. Food Truck Festival posjetili smo i mi, a evo što se sve nudi i po kojim cijenama.

Rezanac

Za početak, tu je Rezanac sa svojim svježim i ručno rađenim rezancima, za sve ljubitelje azijske kuhinje, a kod njih ćete pronaći čak osam različitih jela čije se cijene kreću između 8 i 10 eura. Najpovoljnija opcija ovdje su vege rezanci s lukom, zeljem, paprikom, kukuruzom, gljivama i Teriyaki umakom za 8 eura.

Za 9 eura možete probati rezance sa sezamom i tofuom, sa svinjetinom i Teriyaki umakom, svinjetinu u crnom papru, Gong Bao piletinu i sezam piletinu, a najskuplji su rezanci s junetinom i Teriyaki umakom te junetinom u crnom papru za 10 eura. Od dodataka, za 0.50 eura svojim rezancima možete dodati mljeveni kikiriki, mljevene lješnjake ili pak mljeveni indijski oraščić.

BBQ Hot Yard

Za sve ljubitelje dobrog roštilja, tu je i više puta nagrađivani street food koncept BBQ Hot Yard, koji u ponudi ima jela pripremljena u stilu američkog BBQ-a. Ako volite burgere, ovdje ih u ponudi imaju tri - Oči boje kestena s junetinom i pireom od kestena za 9.90 eura, Kimchi Kard Asian Burger s junetinom, kimchijem i cheddarom za 9.70 eura te Smoky Texas Burger s junetinom i BBQ umakom za 8.90 eura.

U ponudi su još i Smoked Chicken Banh Mi, dimljeni pileći zabatci u pecivu za 8.40 eura, a imaju i četiri mazalice - Kimchi mazalice sa svinjetinom i soja sosom za 6.40 eura, Balkan mazalice s junetinom i kajmakom za 6.20 eura, Jalapeno mazalice s junetinom, svinjetinom i ukiseljenim jalapenom za 5.90 eura te BBQ mazalice, odnosno mix sve tri prethodno navedene opcije za 6.40 eura.

Ajuni Food 

Ajuni Food na Food Truck Festival donosi bliskoistočne okuse falafela i uštipaka, a oni, pak, nude nekoliko jela - mesne uštipke od teletine u lepinji za 10 eura, marinirane pileće zabatke u lepinji za 9 eura te falafel u lepinji, veganske pržene kuglice od mješavine slanutka, začinskog bilja i začina, za 8 eura.

Za ljubitelje burgera, i oni u ponudi imaju jedan burger u Brioche pecivu, s junetinom, salatom, rajčicom, sumak lukom i aioli-amba umakom za 11 eura, začinjene krumpiriće za 4 eura, a za osvježiti se tu su prirodna limunada za 2 eura i prirodni šrilankanski ledeni čaj s limunom i kardamomom, također za 2 eura.

Burger Bar Mrav 

Na Food Truck Festivalu sudjeluje i Burger Bar Mrav, sa svojim klasičnim i smash burgerima i beef pastrami sendvičima, u ukusnim i mekanim PEKAR pecivima. Ovdje ćete pronaći Smash Loaded Burger s cheddarom, slaninom, rajčicom i dvije vrste umaka za 12 eura, a za istu cijenu dobit ćete i Beef Pastrami Sandwich. Tu je i Čizzburger za 10 eura, kao i Spicy Stuff burger, malo ljuća verzija, također za 10 eura.

Iz Burger Bara Mrav pobrinuli su se i za vegetarijance i za djecu, pa za vegetarijance imaju Veggie State of Mind burger za 11 eura, a za djecu Cekin Kids Meni, s pomfritom i dino nuggetsima za 7 eura. U ponudi još imaju i pomfrit lađice za 4 eura te pomfrit od batata za 4.50 eura.

Ice Crone

Na Ice Crone štandu možete probati trenutačno najpopularniju slasticu na svijetu, hrskavo-mekani kroasan punjen soft serve sladoledom, s okusom pistacije, lješnjaka i slane karamele ili pak Nutelle, za 6 eura, a u ponudi imaju i soft serve sladolede u čašici s preljevom od jagode, čokolade, pistacije ili karamele za 4 eura.

Ako vam se ipak jede nešto slano, na ovom su štandu mislili i na to, a u ponudi imaju i K Dogs, popularnu korejsku verziju hot doga - izvana hrskav, a iznutra kremast. Nude Classic hot dog s hrenovkom, Half&Half s hrenovkom i mozzarellom, zatim i jedan samo s mozzarellom te Cheese Lover s mozzarellom i cheddarom, a svaki košta 7 eura.

Ferdinand knedle

Za slatki dio pobrinule su se Ferdinand knedle, koje su osvojile regiju neodoljivim tradicionalnim knedlama i novitetom - šufnudlama. U ponudi imaju čak 15 okusa knedli čije se cijene kreću između 2.50 i 3.50 eura, a možete odabrati i slatke ili slane šufnudle za 5 eura ili dodati ekstra preljeve poput Nutelle, pistacije, maline ili šumskog voća za 0.50 eura.

Only Plants

Za kraj, Only Plants donosi biljna jela i mikro povrće koje se uzgaja, bere i kapsulira upravo u Zagrebu, osiguravajući svježinu i održivost u isto vrijeme. Ovdje u ponudi imaju Only Plants obrok za 5 eura, Only Plants kapsule za 30 eura, Only Plants sok za 3 eura te Only Plants koktel za 5 eura.

Bogat izbor pića

Osvježenje potražite na Maraska koktel baru, na glavnom šanku s bogatom ponudom Maraska PeTe mixa u limenkama, kao i Coca-Colinim pićima koja se savršeno slažu uz sva jela. Za sve pivoljupce pobrinula se Varionica s kvalitetnim craft pivima, a za vinoljupce vinski bar Nesputana vina sa svojim organskim i prirodnim vinima. 

Fino.eu, koji olakšava svakodnevno kuhanje, čuvanje i prenošenje hrane, besplatno će dijeliti ukusne tortilje, a za najmlađe posjetitelje tu je zdrava ponuda odabranih proizvoda godine - ukusni i zdravi Cekin Kids Pileći Popsići, antibiotic-free proizvodi od pilećeg mesa, koji će oduševiti male (ali i velike) gurmane. Na festival slobodno dođite sa svojim ljubimcima jer je Purina za njih osigurala Pro Plan kutak s osvježenjem, poslasticama i brojnim vrijednim nagradama!

Trajanje: od 2. do 7. rujna
Lokacija: Britanski trg
Radno vrijeme: svakog dana od 17:00 do 00:00
Ulaz: besplatan

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.