Cijelo smo vrijeme krivo rezali luk, chefica pokazala kako to učiniti u par sekundi

Foto: Shutterstock

LUK je baza mnogih jela i jedna od onih namirnica koju svatko od nas uvijek ima u smočnici. Baš ga zato često koristimo i sjeckamo, a čini se da svako ima neki svoj način rezanja luka. Ipak, nekad to može biti prava noćna mora jer, osim što plačemo dok ga sjeckamo, slojevi luka često se skližu i ne nasjeckamo sve kako treba.

>> 175 milijuna ljudi pogledalo je kako ova žena reže luk, je li blesavo ili genijalno?

No, sjeckanje luka ne mora biti noćna mora ako znate kako točno to raditi, a sada smo naišli na video jedne chefice koja je pokazala kako to napraviti u svega nekoliko sekundi. Možda će vas i dalje natjerati na plakanje, ali sada ćete barem biti sigurni da je luk ravnomjerno nasjeckan, a prsti čitavi.

Kako pravilno narezati luk?

Chefica Alma Fernanda na svom je TikToku snimila video u kojemu pokazuje kako prilikom rezanja luka uštedjeti na vremenu i u nekoliko sekundi narezati ga na kockice. Prvo što trebate učiniti je odrezati jedan kraj luka, a drugi kraj ostaviti netaknut. Zatim prerežite luk na pola kako je prikazano na videu.

@chefalmafernanda Will never cut onions differently 🧅🧅🧅 #onion #lifehackvideo #lifehackstiktok #cutting #kitchenhack #KitchenHacks #chef #cheflife #fy #fyp ♬ Ultimate life hacks - The Life Bath

Svaku polovicu luka ogulite kao i obično, a zatim luk zarežite po dužini, pazeći da ne zarežete do korijena. Zatim okrenite nož vodoravno i napravite tri vodoravna reza, a onda ga okrenite okomito i krenite sjeckati - vaš luk će biti savršeno narezan na kockice, a kada dođete do korijena, njega bacite.

Luk možete rezati još na nekoliko načina u slučaju da ga želite narezati na trakice koje su idealne za, primjerice, burgere, ili pak na manje ili veće komade. Više o tome pisali smo ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.