"Kolač koji mogu napraviti i dvogodišnjaci", piše naša čitateljica. Tu je recept

Foto: Rena's Dream Factory

JESEN je tu, a to znači da ćemo sve više raditi omiljene slastice s jabukama - sada je sezona štrudli, pita, muffina i raznih drugih kolača i slastica s jabukama u glavnoj ulozi, a moramo priznati da ne postoji ništa bolje i jesenskije od kolača s jabukama s dodatkom malo cimeta koji cijeli kolač podiže na novu razinu.

Veliki plus je i ako su ti kolači jednostavni za napraviti jer u današnje vrijeme ljudi sve manje vremena stignu provoditi u kuhinji, a danas donosimo recept za jedan upravo takav kolač - jednostavan, brz i prepun okusa. Bilo da su vam se najavili gosti ili želite ispeći neki kolač i u njemu uživati uz šalicu kave, ovaj brzi kolač od jabuka savršen je za to.

Recept za ovaj kolač objavila je naša čitateljica Renata u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?, a toliko je jednostavan da ga mogu napraviti i djeca. "Volimo ove jednostavne kolače koje mogu napraviti i dvogodišnjaci", napisala je ona u opisu, a zatim podijelila i recept.

Što će vam sve biti potrebno?

Za pripremu ovog kolača bit će vam potrebno nekoliko jabuka i još par sastojaka koje sigurno imate kod kuće:

  • jabuke
  • griz
  • smeđi šećer
  • brašno
  • prašak za pecivo 
  • cimet
  • maslac

Jabuke prvo ogulite, a zatim ih naribajte i dodajte im cimet. Suhe sastojke pomiješajte, a dno okruglog kalupa u kojemu ćete peći kolač premažite s malo maslaca. U kalup stavite jednu trećinu suhe smjese, zatim pola jabuka, zatim opet jednu trećinu suhe smjese pa ostatak jabuka i na vrh zadnju trećinu suhe smjese. Po kolaču naribajte malo maslaca, a kolač pecite dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.

Ovaj je kolač toliko jednostavan i brzo gotov da će vas za njega svi tražiti recept, a ako kod kuće imate malu djecu, obavezno ih uključite u pripremu kolača. Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.