Od juha do rižota, ova jela s muškatnim tikvama pravit ćemo cijelu jesen

Foto: Shutterstock

STIGLA JE sezona muškatnih tikvi, najsvestranijeg jesenskog ploda koji smo prije ovih kiša pokupili u vrtu. Može se kuhati, peći, pohati, koristiti u juhama, varivima, rižotu, kao nadjev ili pire, a nerijetko se rabi i za izradu tijesta i slastica.

Rok trajanja muškatnih tikvi je dug ako se čuvaju na hladnom i tamnom mjestu, a budući da ih sada imamo puno, valja ih iskoristiti za razna jesenska jela. Ovo su neka od ukusnih i provjerenih jela koja ćemo idućih dana zasigurno pripremati, a vama predlažemo da učinite isto bilo da imate domaće tikve iz vrta ili ih kupujete u trgovini.

1. Juha od muškatne tikve

Aromatična juha s tikvom, kurkumom i kaduljom idealna je za nadolazeće jesenske dane, ovdje je recept.

2. Slatki kruh od bundeve

Ovaj recept za slatki kruh od bundeve morate probati ove jeseni, a ako ne koristite pekač za kruh i pečete ga u klasičnom limu, može proći i kao kolač. Recept je ovdje.

3. Tjestenina u umaku od bundeve

Za pripremu ovog recepta trebat će vam bundeva, tjestenina, slanina, kravlji sir, bijelo vino i začini i dobit ćete tjesteninu na malo drugačiji način, a cijeli recept pronađite ovdje.

4. Rižoto od butternut tikve

U kratkom periodu dok je sezona ove tikve šteta je ne napraviti jedan fini, kremasti rižoto, koji će uz slatko-kisele note balzamičnog octa dodatno istaknuti ovu prekrasnu jesenju namirnicu. Cijeli recept pronađite ovdje.

5. Mramorni kolač s bundevom

U mramorni kolač dodajte pire od bundeve, koji mu daje odličnu aromu i sočnost. Isprobajte ga već danas, a recept je ovdje.

6. Peciva s pireom od bundeve

Ova mekana peciva predivne boje savršena su za jesenske sendviče i burgere, a cijeli recept pronađite ovdje.

7. Pita od bundeve

Američki klasik, poznat iz filmova i serija, tradicionalno se priprema za blagdane i praznike, ali i cijelu jesen, a ako ga i vi želite isprobati, ovdje ćete pronaći recept.

8. Punjena tikva

Iskoristite jesenske plodove i pripremite ukusan ručak, a za ovaj recept bit će vam potrebna jedna muškatna ili butternut tikva. Cijeli recept je ovdje.

9. Veganska hambi peciva od muškatne tikve

Ovaj recept je vrlo svestran, a muškatna tikva dodaje puno hranjivih tvari i vlakana u peciva, tako da ih možete jesti bez grižnje savjesti. Cijeli recept je ovdje.

10. Njoki od muškatne tikve

Njoki od muškatne tikve izgledom i okusom očaravaju sve, a odlično će ići uz neki umak ili gulaš. Napravite ih već danas, recept je ovdje.

11. Pita od muškatne tikve

Ukusna pita od muškatne tikve i prhkog tijesta savršen je desert za jesensko vrijeme, a cijeli recept možete pronaći ovdje.

12. Succotach

Zanimljivo jelo s butternut tikvom i još puno povrća pogodno je za jesenske dane, a za vegetarijansku opciju slijedite recept, ali izostavite slaninu. Ovdje pronađite recept.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.