Znate li kako pravilno čuvati sir u hladnjaku nakon što ga otvorite? Ne u plastici

Foto: Shutterstock

BILO DA ga volite dodati u sendvič ili naribati na tjesteninu, tvrdi sir je namirnica koja se nalazi u gotovo svim kućanstvima, no ne znaju svi kako ga pravilno čuvati da bi što dulje ostao svjež i bez plijesni. Većina tvrdih sireva dolazi u plastičnoj ambalaži i najgore što možete napraviti nakon otvaranja je ostaviti ih u toj ambalaži.

Iako većina nas to radi, to je krivi način i sir će se tako brže pokvariti, a jedna je chefica na TikToku podijelila što zapravo morate napraviti sa sirom nakon što ga otvorite. Umjesto da ga i dalje držite u plastičnom omotu, chefica Kathleen Ashmore je umjesto toga predložila da ga omotate u poseban "papir za sir".

Poslužit će i papir za pečenje

Papir za sir zapravo je voštani papir i odlična je alternativa plastičnim folijama za hranu, i to ne samo za sir već i za razno voće, povrće, ali i kruh. No, ne brinite, ako i nemate taj papir, nije kraj svijeta, jer možete iskoristiti ono što već imate u svojoj kuhinji, a to je papir za pečenje.

@katcancook

Cheese Storage 101 🧀

♬ original sound - Kathleen Ashmore

"Želite da sir može disati. Sir obično ima višu razinu vlage, ako ne može disati, vlaga ostaje zarobljena i sir postaje leglo bakterija i plijesni. Samo ga zamotajte poput lijepog malog poklona, ​​i vidjet ćete da će vam trajati tri do četiri puta dulje u hladnjaku nego kad ga ostavite u plastici", objašnjava Ashmore u videu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.