KUGLOFE volimo zbog više razloga, a jedan od njih je taj da su jednostavni, brzi za pripremu i daju nam mogućnosti za kreativnost i improvizaciju s dodacima. Naišli smo na jedan recept na koji smo vas morali podsjetiti, a to je kuglof od nekoliko sastojaka i koji ćete pripremati ravno 10 minuta, pa staviti u pećnicu.
Sočan je, mekan i s aromom naranče i limuna, a možete ga pripremati bilo koji dan u tjednu.
Potrebni sastojci
Evo što će vam biti potrebno:
- jaja
- šećer
- suncokretovo ulje
- mlijeko
- glatko brašno
- prašak za pecivo
- naranča i limun
Kako se priprema
Prvi i zapravo, jedini korak je sljedeći. Počnite miksanjem jaja, šećera i soka i korice limuna i naranče, a kada tekstura postane pjenasta, dodajte ostale sastojke. Glatku smjesu stavite u kalup i pecite oko sat vremena.
Ako ćete kuglof čuvati na sobnoj temperaturi, ostat će svjež 2-3 dana, dok će u hladnjaku trajati do 5 dana. Po želji, kuglofu dodajte i neke dodatke poput suhog voća, ali garantiramo - uživat ćete i u ovoj verziji bez ikakvih dodataka. Cijeli recept s točnim mjerama pročitajte ovdje i priuštite si domaću poslasticu koja će nestati u trenu.