David Skoko i mnogi drugi chefovi održavaju kulinarske radionice u Istri, evo detalja

Foto: Instagram/David Skoko

OVE JESENI, u Istri će se održati edukativne radionice namijenjene ugostiteljima i kuharima, a svoja će znanja i iskustva na njima prenijeti brojni chefovi, kao što su David Skoko, Mario Čepek, Suzana Kvesić, Luka Košir i mnogi drugi.

Mario Čepek, koji već godinama radi kao konzultant brojnih restorana, jednu će radionicu posvetiti pravilnoj izradi klasika kao što su beef Wellington, roast beef, porchetta, ossobuco, tafelspitz i drugi. Osim toga, dvodnevnu slastičarsku radionicu održat će Suzana Kvesić, danas renomirana hrvatska slastičarka, začetnica prve online slastičarske edukacije na temu restoranskih slastica.

Polaznici će učiti od chefova s Michelinovim zvjezdicama

U jesenskom ciklusu edukativnih radionica polaznici će moći učiti i od Ante Udovičića, koji je svoje kulinarsko znanje brusio u nekim od najboljih svjetskih restorana, a Ante će u nekoliko sati predstaviti svoju viziju kreativne gastronomije te podijeliti svoja iskustva iz najboljih svjetskih restorana. Radionice će voditi i Luka Košir, chef i vlasnik slovenskog restorana Grič koji nosi jednu Michelinovu zvjezdicu te zelenu zvjezdicu za održivost.

Robert Perić održat će dvije radionice, jednu na temu punjenih tjestenina pripremljenih s različitim vrstama brašna, dok će se na drugoj temi pozabaviti pitanjem kako napraviti čokoladne bombone s lokalnim proizvodima. Robert Perić kao Maestro chocolatier čokoladne klasike često spaja s lokalnim proizvodima te čokoladu kao globalnu namirnicu oplemenjuje istarskim karakterom. 

Sanja Krmpotić održat će predavanje na temu Lojalan djelatnik, lojalan gost, gdje će sugerirati rješenja kako zadržati i djelatnika i gosta, što je danas vrlo izazovno.

Sudjeluje i David Skoko s dvije zanimljive radionice

Jesenski će ciklus otvoriti potpuno nova edukacija Senzorike suhomesnatih proizvoda, u kojoj će mentorica Blanka Sinčić Pušić, magistra agronomije, s polaznicima detaljno ući u problematiku odabira proizvoda te mogućih zamki i pogrešaka koje se događaju pri tome. Blanka će voditi i radionicu posvećenu istarskom pršutu kao ključnom dijelu tradicije i kulture istarskog stola.

Ne smijemo zaboraviti ni Davida Skoku, koji će održati dvije radionice, jednu na temu urban street fooda, a u drugoj će pripremati jela od glavonožaca s no waste konceptom.

Edukativne radionice počinju sredinom listopada, a sve detalje možete naći na stranici Edukacijskog gastronomskog centra Istre.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.