Imamo najjednostavniji recept za jesenski kuglof, a gotov je u pola sata

Foto: Shutterstock

VOLIMO isprobavati nove deserte, a posebno kada su brzi, jednostavni i sastojcima prilagođeni sezoni. Tako smo ovaj put naišli na recept za brzi kuglof s mrkvom i orasima, za koji vam je potrebno pola sata vremena. 

Inače, kuglofi potječu iz srednje Europe, najviše ih se povezuje s njemačkom i austrijskom kuhinjom. Danas mnoge zemlje imaju neke svoje varijante kuglofa, a neki su i u slanim varijantama - poput talijanskog ciambellonea. Često se priprema na blagdane ili kao jednostavan kolač uz čaj ili kavu. 

Evo što će vam sve biti potrebno za ovaj kuglof. 

Potrebni sastojci

  • brašno
  • jaja
  • šećer
  • vanilin šećer
  • mlijeko
  • ulje
  • prašak za pecivo
  • mrkva
  • orasi

Kako ga pripremiti

Priprema ne može biti jednostavnija: Umutite jaja i sve ostale sastojke, a mutiti ih možete špatulom - nije potreban mikser. Smjesu izlijte u kalup za kuglof i ispecite. Pečeni kuglof ostavite da se prohladi pa ga pospite šećerom u prahu. 

Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje i iskušajte se u pripremi zaista najjednostavnijeg kuglofa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.