VOLIMO isprobavati nove deserte, a posebno kada su brzi, jednostavni i sastojcima prilagođeni sezoni. Tako smo ovaj put naišli na recept za brzi kuglof s mrkvom i orasima, za koji vam je potrebno pola sata vremena.
Inače, kuglofi potječu iz srednje Europe, najviše ih se povezuje s njemačkom i austrijskom kuhinjom. Danas mnoge zemlje imaju neke svoje varijante kuglofa, a neki su i u slanim varijantama - poput talijanskog ciambellonea. Često se priprema na blagdane ili kao jednostavan kolač uz čaj ili kavu.
Evo što će vam sve biti potrebno za ovaj kuglof.
Potrebni sastojci
- brašno
- jaja
- šećer
- vanilin šećer
- mlijeko
- ulje
- prašak za pecivo
- mrkva
- orasi
Kako ga pripremiti
Priprema ne može biti jednostavnija: Umutite jaja i sve ostale sastojke, a mutiti ih možete špatulom - nije potreban mikser. Smjesu izlijte u kalup za kuglof i ispecite. Pečeni kuglof ostavite da se prohladi pa ga pospite šećerom u prahu.
Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje i iskušajte se u pripremi zaista najjednostavnijeg kuglofa.