Imamo super recepte za brze ljetne slastice koji će oduševiti i početnike u kuhinji

Foto: Shutterstock

Dolazi vikend i vruće je, ali to ne znači da nismo željni slastica i da ne postoje neke baš savršene za pripremu u ovo doba godine. Sezona je voća koje je odličan izbor za slastice - da podsjetimo: višnje, breskve, nektarine, marelice, bobičasto voće poput borovnica, kupina i malina, lubenica, šljiva, dinja. Ne provodi nam se puno vremena uz pećnicu pa smo vam pripremili izbor odličnih vikend recepata koji se brzo i jednostavno pripremaju, a u kojima ćete uživati cijeli vikend. 

Nutellamisu

Spoj tiramisua i Nutelle, omiljenog kolača i omiljenog namaza, desert spreman za samo 15 minuta, a sve što trebate napraviti prije jela je ohladiti ga. Isprobajte, oduševit ćete se.

Evo recepta

Tiramisu s borovnicama

Omiljeni tiramisu uvijek je popularan, a osim što je toliko ukusan, jako se brzo priprema. Ovaj je u kombinaciji s borovnicama što mu daje neodoljivu kiselkastu notu u okusu.

Recept pogledajte ovdje

Biskvitna rolada s pekmezom od marelica

Rolade su uvijek popularan i omiljen desert, a za ovu ćete morati izdvojiti 25 minuta. Pripremite biskvit, premažite pekmez od marelica, zarolajte i ohladite. Brzo, jednostavno i ukusno.

Recept je ovdje

Lisnata puding torta s marelicama

Jako jednostavan desert koji se priprema od gotovog lisnatog tijesta i kompota od marelica, a sve što trebate je skuhati kremu na bazi pudinga od vanilije.

Odlična kombinacija sastojaka, a recept pogledajte ovdje

Kolač s marelicama, smeđim šećerom i bademom

Sve što trebate za ovaj odličan ljetni kolač je pripremiti biskvit, u njega staviti polovice marelica i ispeći. Gotov je za čas, a jedan je od onih jednostavnih deserata koje obožavamo zbog svoje jednostavnosti.

Evo recepta.

Sorbet od lubenice

Lubenica je trenutno napretek, a dio jedne možete izdvojiti, staviti u blender, dodati malo sirupa od jagode i limuna i zamrznuti - dobit ćete osvježavajuć i ukusan sorbet koji će vas ohladiti.

Ovdje je recept

Pita od borovnica

Pita od borovnica govori samo jedno - ljeto. Svježe (ili zamrznute) borovnice u kombinaciji s hrskavim, prhkim tijestom s maslacem. Jednostavna je za pripremu i brzo gotova, a u njoj ćete uživati cijeli vikend.

Ovdje pogledajte recept. 

Kolač od limuna i borovnica

Jedan od onih osvježavajućih, slatkih kolača koje je idealno imati kod kuće i servirati uz šalicu kave. Potrebno je pripremiti biskvit, dodati borovnice i sok limuna i staviti peći.

Recept je ovdje

Crumble s voćem po želji

Crumble je ukusan i brzo spreman desert koji možete pripremiti s voćem po želji - višnje, borovnice, marelice ili neko bobičasto voće. Sve što trebate je poslagati voće u manje, okrugle keramičke posude (ili jednu veću posudu), po njemu izmrviti tijesto s maslacem i staviti peći. Dobit ćete sočan, voćni desert koji se idealno kombinira sa sladoledom.

Evo recepta

Mekani kolač s malinama

Još jedan brzi, ljetni recept koji ne može biti jednostavniji: sve što trebate je pripremiti biskvit i po njemu poredati maline (ili neko drugo voće po želji) i ispeći.

Recept je ovdje

Bounty kolač

Uvijek omiljena poslastica s čokoladom i kokosom, a za ovaj vam recept treba ukupno 20 minuta: pripremite podlogu, kremu i preljev, ohladite i uživate cijeli vikend.

Recept naše čitateljice pronađite ovdje

Raffaello kocke

Za sve ljubitelje kokosa, ovaj je desert prava ljetna fantazija, a spreman je u 40 minuta.

Evo recepta

Vanilija kocke s malinama i keksom

Recept naše čitateljice koji je dobio mnogo pohvala na društvenim mrežama. Podloga od keksa, krema od vanilije i krema od malina, desert koji ćete pripremiti u pola sata.

Evo recepta

Sendvič sladoled s čokoladnim mrvicama

Recept za uvijek popularne sladoledne sendviče koje je uvijek praktično imati kod kuće, a sve što trebate napraviti je ispeći ukusne kolačiće s čokoladom, napuniti ih sladoledom i zamrznuti. Možete i preskočiti korak s pečenjem kolačića, pa nabaviti one kupovne i napuniti ih sladoledom.

Recept je ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.