Najbrži desert koji nas je osvojio, 5-minutne okruglice od bijele čokolade i kokosa

Foto: Shutterstock

ČOKOLADNI tartufi poznate su okruglaste slastice koje oblikom podsjećaju na tartufe, po kojima su dobile i ime. Smatraju se luksuznim i bogatim desertom, a postoje u raznim varijantama - od dodataka voćnih aroma do zimskih začina. Kakva god varijanta tartufa bila u pitanju, sve ih povezuje kremasta tekstura i intenzivan, čokoladni okus. 

No ovaj put donosimo vam bijele tartufe od - bijele čokolade. S dodatkom kokosa su tako ukusni i neodoljivi da ih je teško prestati jesti - govorimo iz iskustva. Prilagodljivi su, pa ih tako možete pripremati za razne prilike, od brzih i jednostavnih poslastica koje poželite usred tjedna, do deserata za goste ili svečanog tanjura s bijelim tartufima za blagdanski stol. 

Recept svakako vrijedi zapisati i isprobati ih što prije. 

Potrebni sastojci 

Trebat će vam četiri sastojka: 

  • kvalitetna, razlomljena bijela čokolada
  • maslac
  • vrhnje za šlag
  • kokos

Kako se pripremaju 

Čokoladu, maslac i vrhnje zagrijte i miješajući otopite dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Smjesu ostavite da se ohladi, pa ju prekrijte folijom i stavite u hladnjak da se stisne. Kada se krema stisnula, vadite ju žlicom za kekse ili običnom žlicom i oblikujte kuglice. Kuglice uvaljajte u kokos, možete ih malo pritiskati rukama kako bi se kokos utisnuo, pa ih slažite na tanjur ili pladanj. 

Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.