ČOKOLADNI tartufi poznate su okruglaste slastice koje oblikom podsjećaju na tartufe, po kojima su dobile i ime. Smatraju se luksuznim i bogatim desertom, a postoje u raznim varijantama - od dodataka voćnih aroma do zimskih začina. Kakva god varijanta tartufa bila u pitanju, sve ih povezuje kremasta tekstura i intenzivan, čokoladni okus.
No ovaj put donosimo vam bijele tartufe od - bijele čokolade. S dodatkom kokosa su tako ukusni i neodoljivi da ih je teško prestati jesti - govorimo iz iskustva. Prilagodljivi su, pa ih tako možete pripremati za razne prilike, od brzih i jednostavnih poslastica koje poželite usred tjedna, do deserata za goste ili svečanog tanjura s bijelim tartufima za blagdanski stol.
Recept svakako vrijedi zapisati i isprobati ih što prije.
Potrebni sastojci
Trebat će vam četiri sastojka:
- kvalitetna, razlomljena bijela čokolada
- maslac
- vrhnje za šlag
- kokos
Kako se pripremaju
Čokoladu, maslac i vrhnje zagrijte i miješajući otopite dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Smjesu ostavite da se ohladi, pa ju prekrijte folijom i stavite u hladnjak da se stisne. Kada se krema stisnula, vadite ju žlicom za kekse ili običnom žlicom i oblikujte kuglice. Kuglice uvaljajte u kokos, možete ih malo pritiskati rukama kako bi se kokos utisnuo, pa ih slažite na tanjur ili pladanj.
Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.