Ako i vi već mislite o darivanju, znamo jedan jestivi poklon koji svi obožavaju

Foto: Shutterstock

VEĆ smo duboko ušli u jesen, pa sve više razmišljamo o zimskim slasticama, ali i darivanjima. Za nas nema ništa slađe od domaćih, jestivih poklončića, pa smo se odmah sjetili karameliziranih lješnjaka. 

Ovaj omiljeni snack koristi se u raznim desertima i kolačima. Lješnjaci daju hrskavu teksturu slasticama, mogu se posuti po vrhu kolača ili sladoledu, ali nekako ih najviše volimo jesti same. 

Posebno su atraktivni kao poklončići, a i sami ćete se zabaviti pakirajući ih. Na ovaj način možete uz malo truda razveseliti bližnje, prijatelje ili kolege s posla. 

Potrebni sastojci 

Bit će vam potrebno nekoliko sastojaka: 

  • prženi lješnjaci
  • šećer
  • voda

Kako se pripremaju 

U lonac dodajte lješnjake, šećer i vodu. Miješajte dok se šećer ne kristalizira, a tijekom miješanja smanjite na laganu vatru. Lješnjaci će se postepeno karamelizirati. Kad dobiju karameliziranu boju, maknite lonac s vatre. Prebacite lješnjake na papir za pečenje i ostavite ih da se ohlade. Cijeli recept s detaljnim uputama pogledajte ovdje

@rafael.nistor Caramelized Hazelnuts. #asmr #caramel ♬ suono originale - rafael

Kako ih čuvati 

Ako ćete ih pakirati kao poklončiće, koristite platnene vrećice ili celofan, ali pazite da vrećice dobro zatvorite - zavežete. Važno je štititi lješnjake od vlage i oksidacije, pa pazite da ih, za početak, dobro ohladite na zraku. Vlaga utječe na karamelu, pa mogu izgubiti na hrskavosti.

Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi, kao što je staklena tegla ili plastična kutija s poklopcem. Držite ih na suhom i hladnom mjestu, a lješnjaci obično ostaju dobri oko 3 tjedna, ovisno o uvjetima čuvanja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.