Jednom kada probate ove rolice od maka zaboravit ćete na cimet-rolice

Foto: Lidija Pintarić

VOLITE li više cimet-rolice ili rolice s nekim drugim nadjevom? Od drugih je nadjeva možda najpopularniji mak, a mak-rolice neodoljivo podsjećaju na popularnu makovnjaču, samo što su nešto drugačijeg oblika, a i tijesto je malo drugačije.

Tko god ih je probao, oduševio se, a ako ih i vi volite, morate probati ove mak-rolice po receptu naše čitateljice Lidije Pintarić. Ona si je vikend odlučila zasladiti rolicama od maka koje su joj ispale, kako piše, "premekane i savršene", a u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila je i recept.

Potrebni sastojci

Tijesto je isto kao i za cimet-rolice, samo što u nadjev ide mak (baš kao i za makovnjaču), a od sastojaka će vam trebati:

  • glatko brašno
  • šećer
  • sol
  • mlijeko
  • kvasac
  • jaje
  • maslac
  • mak
  • vanilin šećer
  • limun
  • krem sir
  • grčki jogurt

Kako se pripremaju

Aktivirajte kvasac s malo mlijeka i šećera. Umijesite tijesto od preostalih sastojaka, dodajte kvasac i polako dodajte maslac pa ga dobro izmiksajte mikserom s nastavcima za tijesto. Stavite u hladnjak na najmanje sat vremena.

Sve sastojke za nadjev pomiješajte i zalijte toplim mlijekom tako da smjesa bude dobro maziva. Tijesto razvaljajte na 8 mm debljine i premažite nadjevom. Zarolajte i izrežite na rolice debljine oko 2 cm, stavite u pleh na papir za pečenje i ostavite da se rolice dižu još sat vremena.

Pecite na 180 stupnjeva 20 do 25 minuta. Nakon pečenja rolice premažite smjesom od krem sira, grčkog jogurta, šećera u prahu i limuna i poslužite, a cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.