Suberbrza i jeftina pita koja oduševljava i početnike i one iskusnije u kuhinji

Foto: Shutterstock

PONEKAD preostale namirnice u hladnjaku volimo potrošiti krajem tjedna, ali i početkom - posebno kada imamo ostataka od vikenda. Ovisno o tome što imamo kod kuće - ostatke od vikend-ručka ili razne neiskorištene namirnice, često se odlučujemo na razna variva u kojima te namirnice iskorištavamo. Ovaj smo se put odlučili na jednu prefinu i brzu pitu. 

Ono što u ovoj piti volimo je to što sastojke za nju gotovo uvijek imamo kod kuće - barem one osnovne, za tijesto. Nadjevi mogu varirati, tako da koristimo ono što imamo ili poželimo.

Potrebni sastojci

Pripremite sljedeće sastojke:

  • jaja
  • sol
  • suncokretovo ulje
  • mlijeko
  • glatko brašno
  • prašak za pecivo
  • kuhana šunka (mogu biti i ostaci pečenog mesa)
  • sir (gouda ili trapist)
  • svježa ili pečena paprika (može biti i kisela iz staklenke).

Kako se priprema

Krenite s pripremom sastojaka: na sitno nasjeckajte papriku i šunku, a sir naribajte. Izmiksajte jaja pa im dodajte sol, ulje i mlijeko. Dodajte i brašno i prašak za pecivo pa sve dobro izmiksajte. Na kraju dodajte papriku, šunku i sir. Smjesu stavite u namašćen lim i ispecite. Možete ju jesti i toplu i hladnu - za ručak, užinu ili večeru. 

Cijeli recept pročitajte ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.