KADA nemamo previše vremena i želimo napraviti neko fino, brzinsko jelo koje će nas držati sitima nekoliko sati, najlakše nam je napraviti kajganu u koju možemo dodati što god želimo - od povrća do slanine.
Čini se da se time vodi i Stanley Tucci, glumac i gurman koji, kada želi napraviti ručak na brzinu, često napravi upravo kajganu. No za razliku od drugih slavnih osoba, koje vole da im kajgana bude kremasta i pahuljasta, Tucciju su ipak bitniji dodaci koje stavlja u svoju kajganu.
Gljive, špinat i malo parmezana
Nedavno je na svom Instagramu podijelio svoj recept za kajganu od četiri sastojka. "Brzi ručak", napisao je u objavi, a osim jaja, za ovu su mu jednostavnu kajganu bila potrebna još samo tri sastojka.
"Ovo je kajgana s gljivama, s različitim vrstama gljiva i malo špinata. Na to sam stavio malo parmezana, a kajganu ćemo pojesti u sendviču", rekao je glumac u videu, na kojemu se vidi da je njegova kajgana puna pirjanih gljiva i špinata, uz malo sira za bolji okus.
Glumac nije precizirao o kojim se vrstama gljiva radi, kao ni na koji način je tu kajganu pripremao, no s kajganom ne možete pogriješiti i ako ju želite pripremiti, koristite metodu koja je vama omiljena. Svoju kajganu možete začiniti začinima koje obično koristite, a na kraju ju poslužite uz jednu ili dvije šnite tostiranog kruha i vaš brzi ručak je gotov!
>> Imamo recept za kajganu kakvu je jela kraljica Elizabeta II., tajna je u dva sastojka