Kajgana Gordona Ramsayja: "Ovaj korak u pripremi je ključan za savršenu kajganu"

Foto: Shutterstock

KAJGANA je mnogima omiljen izbor za doručak, a ako ju malo obogatimo, može biti i dobar, brzi ručak. Hranjiva je, a mnogi ju pripremaju samostalno još od djetinjstva. Koliko je god jednostavna, uvijek je dobro čuti i pokoji savjet kako da bude još bolja. 

Ovaj smo put naišli na video chefa Gordona Ramseyja u kojemu priprema "savršenu kajganu". 

60 sekundi na vatri, a onda miješanje

Pripremu kajgane počeo je tako da je jaja razbio i ubacio direktno u dublju tavu, s kockom maslaca - bez mućenja prije pečenja i bez čekanja da se prvo maslac istopi na tavi. "Tajna dobre kajgane je u tome da zaustavimo kajganu da se prepeče. Nikad ne mutimo jaja prije pečenja, tako kajgana postaje grudičasta i zrnata", rekao je. Upalio je vatru i počeo ih miješati gumenom špatulom, razbijajući žumanjke. 

@f00dt0k1 Gordon Ramsay's Perfect Scrambled Eggs! (YT: hexclad cookware) #gordonramsay #scrambledeggs #eggs #cooking #recipe ♬ original sound - FoodTok

60 sekundi je miješao, pa ih je sklonio s vatre i nastavio miješati, a naglasio je kako je važno proći špatulom i stranice tave kako biste pokupili sve, uz stalno miješanje. "Tajna dobre kajgane je u ovom sklanjanju s vatre, ne smiju se prepeći nego miješati bez vatre, iskorištavajući pritom toplinu tave", komentirao je pa dodao žlicu crème fraîchea (punomasnog vrhnja) i dobro ga izmiješao s jajima. Zatim je dodao začine i nastavio miješati jaja prema središtu tave. 

Prije serviranja, na sitno je nasjeckao mladi luk i dodao ga jajima pa ponovno sve dobro izmiješao. 

Jaja koja je poslužio su kremasta, lagana i pahuljasta, a tvrdi da baš kakva i trebaju biti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.