Kila pite 10-ak eura, porcije ogromne, svaki dan novi meni za gablece. Bili smo

Foto: Hana Kajari/Index

OVO MJESTO u Zagrebu poznato je po raznim pitama, kao i domaćim toplim jelima. Lokal Pedro Pite nalazi se na Vrbiku, a porcije su ogromne. Nemaju stalni jelovnik, već služe ono što odluče skuhati taj dan. Jeli smo teleće meso, čija je porcija realno bila za dvije osobe, i koštalo je 11.50 eura. Odlučili smo probati i njihovu pitu s jabukama, po kojoj su najpoznatiji, koja je koštala 1.54 eura.

Meso je bilo zaista dobro, ali pita s jabukama iskreno nije bila ništa posebno. Bila je baš kao i svaka druga pita s jabukama, kaže naša tiktokerica.

@index.hr Ovdje su porcije ogromne, a cijene dosta niske. Jeste li već bili? #zagreb #food #hrana #indexhr #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

Tko je taj Pedro i što kuha na Vrbiku

Piterija i restoran Pedro pite postoji od 2003. godine na adresi Ulica Vrbik IV 3 u zagrebačkom kvartu Vrbik, vrlo blizu Filozofskog fakulteta, a otvoreni su od ponedjeljka do subote od 8 do 18 sati, nedjeljom ne rade. Dio ponude je prilagođen i prehrambenim navikama vegetarijanaca i vegana, ističu.

Svakim radnim danom imaju i dnevni meni koji sadrži glavno jelo, domaći kruh i malu miješanu salatu, a košta po 7.60 eura, nekad više, ovisno o vrsti jela. Dnevni meni je dostupan i u maloj porciji, za 6 eura, a ako želite i bistru juhu, ona stoji 2.50 eura, dok je krem juha 3 eura.

Koje pite imaju

Pedro Pite ima i velik izbor pita svaki dan, a koštaju između 9.50 i 12 eura po kilogramu. U ponudi su pita s mesom (mljeveno meso, krumpir, luk, začini), pita sa sirom (sir, vrhnje, jaja, začini), pita sa špinatom (sir, vrhnje, jaja, špinat, začini), pita s tikvicama (sir, vrhnje, jaja, tikvice, začini), pita s krumpirom (krumpir, luk, začini), pita s jabukama (jabuke, šećer, krušne mrvice) i pita s višnjama (višnje, šećer, krušne mrvice).

Imaju i pite koje pripremaju samo po narudžbi, kao što su pizza pita (sir, šunka, šampinjoni, rajčica, začini) i šumska pita (poriluk, bukovače, šampinjoni), za 12 eura po kilogramu, te pita sa šljivama za 11 eura po kilogramu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.