Lisnata štrudla s tikvom, sirom i špinatom je jelo koje popravlja svaki ponedjeljak

Foto: Shutterstock

MUŠKATNA tikva može se iskoristiti za njoke, štrudlu ili juhu, a od nje možete napraviti i štrudlu s lisnatim tijestom i špinatom. Ovaj recept koji ćete naći u nastavku pogodan je i za vegane - umjesto sira možete dodati 200 grama tofua i biljni jogurt koristiti umjesto klasičnog.

Ovaj recept s Index Recepata koji je nama trenutno broj jedan vrlo je jednostavan, brz i prilagodljiv, a od sastojaka zaista ne traži previše. Potrebno vam je lisnato tijesto, svježi sir, špinat, muškatna tikva (ili bilo koja druga vrsta koju imate pri ruci), jogurt, ulje ili maslac te začini koje preferirate.

Tikvu naribajte, dodajte joj svježi sir, a zatim i sve ostale sastojke pa sve zajedno dobro promiješajte. Nadjev rasporedite po lisnatom tijestu pa ga zarolajte u roladu i premažite maslinovim uljem ili rastopljenim maslacem. Pecite dok lisnato tijesto ne poprimi zlatnu boju pa poslužite. Cijeli recept možete pogledati i ovdje.

U nastavku nađite još nekoliko linkova s genijalnim idejama za lisnato tijesto.

>> Imamo 18 recepata uz koje ćete kupovno lisnato tijesto pretvoriti u neodoljiva jela

>> Svi peku ove jednostavne jabuke u lisnatom, nije ni čudo jer su jeftine i predobre

>> VIDEO Evo kako dizano lisnato tijesto radi slavni Paul Hollywood

>> Dva sastojka i 15 minuta posla s pečenjem, a mogu ga napraviti i oni s dvije lijeve

>> Iako je totalno demode, ovaj kolač zaslužuje da ga se sjetimo. Evo recepta

>> VIDEO Novi trend: Tarte tatin veličine (par) zalogaja, evo kako ga napraviti

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.