Na Burger Festivalu u Zagrebu očekuje vas 13 kućica i čak 30 vrsta burgera

Foto: Sandro Sklepić, PR Burger Festivala

OVOG četvrtka otvara se najstariji i najpopularniji zagrebački street food festival - Burger Festival Zagreb. Nastanit će se na Trgu Franje Tuđmana od 10. do 20. listopada i još jednom okupiti najbolje burger majstore iz cijele Hrvatske.

>> Uskoro počinje Burger Festival Zagreb, imamo sve detalje o programu

Na 13 kućica očekuje vas 30-ak burgera, a osim provjerenih hitova i novih uzbudljivih kreacija s poznatim potpisima koje donose Institut za burgere by Mate Janković, Chef’s Burger by Ivan Pažanin, Picnic Mingle & Fun, Good Food, Guloso Burgers & More i Burger Bar, premijerno će se predstaviti i nekoliko noviteta.

Moći će se kušati i burgeri s mesom divljači

Tako na Tuđmanac prvi put stiže Bold.Burger, koji je tek otvoren u Ilici, a već ubire brojne pohvale za kreacije koje im je složio Ivan Zidar. Oui Chef on Wheels by Vedran Stojanac također će se prvi put na zagrebačkom Burger Festivalu dokazati svojim maštovitim burgerima. Zagrebačka će publika premijerno moći kušati i burgere s mesom divljači Grofa Lovskog.

Svi koji vole egzotične kombinacije i okuse, doći će na svoje s Thai Thai burgerima, a kućica Ice Crone, pak, donosi neodoljive kroasane punjene soft serve sladoledom s četiri okusa preljeva i topinga. Ginglebellsi će i ove godine oduševljavati nenadmašnim koktelima, a za sva ostala tekuća pitanja tu je Rakijarnica & Staropramen Bar.

Osim hranom i pićem, zagrebački Burger Festival svake godine iznova osvaja posjetitelje i odličnom atmosferom, glazbom i dodatnim programima. Tako će biti i ove godine jer će, kako otkriva Ozren Kanceljak, svake večeri ponajbolji zagrebački DJ-i stvarati glazbenu kulisu po kojoj je Burger Fest postao prepoznatljiv.

Na rasporedu su i dva gratis koncerta, pa će tako festival u četvrtak, 10. listopada, otvoriti grupa Connect nastupom od 20 sati, a u srijedu, 16. listopada, slijedi još jedan nezaboravan koncert splitskog dvojca Kuzma i Shaka Zulu.

Connect i Kuzma i Shaka Zulu otkrili što spremaju

U jeku priprema za nastup na Burger Festivalu Zagreb dečki iz Connecta otkrili su da se tom nastupu posebno raduju zato što su i sami veliki ljubitelji burgera dodavši da nisu baš neki kuhari, pa ih ne prave kod kuće. Publici, pak, poručuju: "Možete očekivati ono najbolje od nas, miks starih i novih pjesama, dobro raspoloženje i atmosferu. Mi očekujemo dobru zabavu, puno veselih ljudi spremnih za vrhunski burger tulum."

Na Tuđmanov trg vraća se omiljeni dvojac Kuzma i Shaka Zulu. Saša Kuzmić otkrio je čime će ove godine posjetitelje iznenaditi, a čime ih iznova oduševiti. "Vjerujem da ne možemo iznenaditi, jer svi od nas očekuju odličan nastup i to je ono što ćemo pružiti. Novitet u odnosu na lani je nova pjesma "Dalmacija California" koja je jako lijepo primljena i postala je dio naše set liste. Oduševljenje publike nas neprekidno pokreće da idemo dalje, da dajemo maksimum, pa se vidi da uživamo zajedno s publikom u svakom trenutku nastupa", kaže.

Otkrili su i jesu li više klasičari ili su skloni eksperimentiranju kad je riječ o burgerima. "Budući da volimo tajlandski boks, mogli bismo probati ekstravagantni tajlandski burger, sad je za to prava prilika", kažu oni.

Food kviz na temu burgera i pregršt drugih aktivnosti

Razloga za veselje imat će i svi kvizoljupci koji se na vrijeme prijave na Food kviz by Metro, koji je na rasporedu 15. listopada od 17:30. Pitanja na temu burgera već marljivo slaže Domagoj Jakopović Ribafish, koji će i voditi kviz, a dok najuspješnije sudionike očekuju vrijedne nagrade, one koji osvoje predzadnje mjesto čeka gratis runda pića na Festivalu.

I dok će svih dana festivala najmlađima na raspolaganju biti nikad raskošnija Zagi dječja zona s poligonima za penjanje, napuhancima, trampolinima i  bungee trampolinima, svi željni umjetnosti uz fino vino neka se na vrijeme prijave na Pinelli i vino radionicu, koja je na rasporedu u petak, 11. listopada, od 17 sati. Za sudjelovanje vam nije potrebno prethodno znanje, a sav materijal dočekuje vas na licu mjesta.

Za sve novosti, iznenađenja i načine prijava pratite Burger Festival na Facebooku i Instagramu.

Trajanje: od 10. do 20. listopada
Lokacija: Trg Franje Tuđmana, Zagreb
Radno vrijeme: svaki dan od 12:00 do 00:00
Ulaz: besplatan

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.