Nikad dosta raspucanaca, a naša čitateljica Ksenija ima top recept za one s limunom

Foto: Ksenija Majstorović

U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? našli smo odličan recept za megapopularne raspucance. Recepata za one s čokoladom već imamo brdo, no naša čitateljica Ksenija Majstorović priprema i one od limuna.

Sastojci i priprema

2 jaja
200 g šećera

50 g maslaca
prstohvat soli
naribana korica jednog limuna
40 ml ulja
žličica ekstrakta vanilije
350 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice soka od limuna
100 g šećera u prahu (za uvaljati)
50 g kristal šećera (za uvaljati)

Izmutite cijela jaja sa šećerom, maslacem i uljem. Zatim dodajte ekstrakt vanilije, koricu i sok limuna te na kraju lagano umiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Kad dobijete lijepu glatku smjesu, stavite je u hladnjak na hlađenje.

"Ja ostavim da prenoći u hladnjaku", kaže Ksenija.

Od hladne smjese oblikujte kuglice veličine oraha, uvaljajte u kristal šećer, zatim u šećer u prahu, složite na lim za pečenje i zatim u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva, od 10 do 15 minuta. Ne dirajte vruće, pa premjestite na tacnu ili limenu kutiju u kojoj ćete ih čuvati kad se ohlade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.