O čokoladnim muffinima s Olimpijskih igara ne prestaje se pričati danima, evo recepta

Foto: Pixabay

AKO PRATITE Olimpijske igre i društvene mreže, onda ste sigurno čuli za norveškog plivača Henrika Christiansena, poznatog i kao olimpijski "muffin man". Ovaj je sportaš postao viralan nakon što je kušao hranu u olimpijskom selu, a između ostalog i čokoladne muffine, kojima je dao ocjenu 11/10.

To je bio samo početak njegove opsesije ovim čokoladnim muffinima, a na svom TikToku svakodnevno objavljuje razne skečeve s čokoladnim muffinima, za koje tvrdi da ih ne može prestati jesti i da su najbolja stvar u olimpijskom selu.

Recept za viralne čokoladne muffine

Nakon njegovih videa svi su poludjeli za muffinima od čokolade koje priprema francuska tvrtka Coup de Pates, a sada tiktoker Jordan Howlett tvrdi da je dobio recept od te francuske tvrtke te ga je podijelio sa svojim pratiteljima. Mi ga prenosimo u nastavku.

@jordan_the_stallion8 #fyp ♬ original sound - Jordan_The_Stallion8

Od sastojaka će vam za ove muffine biti potrebno:

  • 180 ml mlijeka
  • 4 žlice vode
  • 2 žličice instant kave
  • 50 g kakaa u prahu
  • 70 g čokoladnih kapljica + 30 g za posipanje (može i nasjeckana čokolada)
  • 115 g maslaca
  • 240 g brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 100 g smeđeg šećera
  • 100 g bijelog šećera
  • 65 ml biljnog ulja
  • 2 jaja sobne temperature
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Prvo zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva i namastite kalup za muffine. Zatim uzmite lončić u koji ćete staviti mlijeko, vodu i instant-kavu. Pustite da to zavrije, a zatim umiješajte i kakao. Dodajte maslac i 70 g čokolade pa miješajte dok se čokolada i maslac ne rastope. Prebacite u veću zdjelu i pustite da se smjesa ohladi.

Kada se smjesa ohladi, dodajte joj bijeli i smeđi šećer, jaja, ekstrakt vanilije i biljno ulje i sve dobro promiješajte. U posebnu zdjelu stavite brašno, prašak za pecivo i malo soli i promiješajte pa suhe sastojke postupno umiješajte u mokre. Smjesu ulijte u kalup za muffine i pospite čokoladnim kapljicama. Pecite 20 do 25 minuta.

Dok se muffini peku, pripremite nadjev, a za njega će vam trebati:

  • 125 ml vrhnja za šlag
  • 50 g čokoladnih kapljica
  • prstohvat soli

Zagrijte vrhnje za šlag, čokoladu i sol i miješajte dok se sastojci ne sjedine, a čokolada u potpunosti ne otopi. Neka se smjesa lagano ohladi, a zatim je prebacite u dresir vrećicu i njome napunite pečene muffine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.