Ogulite muškatnu tikvu bez muke: Za ovaj trik sigurno još niste znali

Foto: Shutterstock

BUTTERNUT ili muškatna tikva kraljica je jeseni i već je krenula njezina sezona. Za većinu recepata u kojima se ova namirnica koristi poželjno je oguliti ju, a to je zadatak koji mnogima zadaje pravu noćnu moru jer su bundeve poznate po tome da ih se jako teško guli.

>> Doznajte sve o muškatnoj tikvi, jednoj od najsvestranijih namirnica

Ipak, nije nemoguće, samo treba znati kako, a jedan dobar trik pronašli smo kod 75-godišnje američke tiktokerice Barbare J. Costello, poznatije kao BrunchWithBabs. Ona na društvenim mrežama često dijeli razne trikove i recepte, a sada je pokazala i kako na vrlo jednostavan način oguliti muškatnu tikvu i uštedjeti i vrijeme i živce.

Vilica i mikrovalna pećnica

"Jednostavan način za oguliti muškatnu tikvu", kaže ona na početku videa i dodaje da tikvu treba prvo dobro oprati, a zatim na njoj izbušiti rupice vilicom. Tikvu tada trebate staviti u mikrovalnu pećnicu na tri minute, a kada ju izvadite, puno će se lakše oguliti (samo koristite kuhinjsku krpu kao što je prikazano na videu, da se ne biste opekli).

@brunchwithbabs You’ll never buy prepared butternut squash again #hellofall #learnontiktok #tiktokpartner #cookinghack #butternutsquash ♬ original sound - Babs

Na videu možete vidjeti koliko se lagano guli, a ovaj će vam trik uštedjeti puno vremena i muke. Svi komentari ispod videa su pozitivni, a jedna je korisnica TikToka čak napisala da nikada nije radila nijedno jelo od muškatne tikve jer ju nikako nije mogla oguliti i narezati.

Ako je i vas mučila ista stvar, sada konačno znate kako ju oguliti bez muke, a nakon što ju ogulite i ispečete, isprobajte jedno od ovih neodoljivih jesenskih jela s muškatnom tikvom u glavnoj ulozi - od juha i peciva do kolača rižota.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.