PRODUŽENI vikend i praznik je završio, a ako ste ga i vi proveli u ručkovima i večerama s bližnjima, onda sigurno imate nešto ostataka jučerašnjih jela. Bilo da ste jeli pečenku, roštilj, odreske ili neko drugačije pripremljeno meso, podsjećamo da samo podgrijavanje nije uvijek jedini način da uživate u njemu drugi dan.
Ostatke mesa možete iskoristiti i za neka nova, tjedna jela. U nastavku pogledajte naše prijedloge.
1. Salate s mesom
Ostatke mesa narežite na trakice ili kockice pa ga dodajte salati po želji. Ako želite zasitnije jelo, pripremite salatu s tjesteninom i jajima, a recept za jednu nama omiljenu pronađite ovdje.
2. Sendviči ili tortilje
Iskoristite meso kao punjenje za tople sendviče uz dodatak sira, salate i umaka po želji. Tortilje su također već poznat način improvizacije i brzog obroka koji rijetko razočara, a odlične su kad želite iskoristiti namirnice koje imate kod kuće.
Recept za sočne tortilje s piletinom neka vam posluži kao inspiracija - meso već imate, pa dodajte povrće, sir i ostale sastojke. Nalazi se ovdje. Imamo i recept za bogati sendvič s piletinom i parmezanom, pronađite ga ovdje i inspirirajte se.
3. Variva i juhe
Ostatke roštilja ili pečenja dodajte u variva poput graha, leće ili gulaša. Dimljeni okus roštilja posebno dobro paše u jelima na žlicu - recept za brzi grah pronađite ovdje. Možete pripremiti i bogatu toskansku juhu od graha, recept je ovdje, ili ukusno varivo od ječma i kukuruza u koje samo dodate već pripremljeno meso - recept je ovdje.
4. Prženi rižoto ili tjestenina
Pripremite rižoto s povrćem pa mu dodajte meso. Isto možete napraviti i s tjesteninom, meso iskombinirajte s umakom od rajčice, vrhnja ili pesta i prelijte preko tjestenine. Ovdje pronađite recept za kremasti povrtni rižoto, kao i za jednu zapečenu tjesteninu koju možete kombinirati s raznim sastojcima. Evo recepta.