JESTE LI ikada pomislili da biste svoju jutarnju kavu mogli dodatno "začiniti" i u nju dodati malo povrća? Čini se da su Kinezi već odavno došli na tu ideju, a u svoju kavu stavljaju nasjeckani mladi luk.
Dobro ste pročitali - iako na prvu zvuči nespojivo, neki ljudi kavu piju s hrskavim dodatkom mladog luka, a sada je taj recept postao hit na društvenim mrežama, gdje svi rade svoju verziju kave koja se zove Scallion Latte.
@w_homecafe Brave enough to try this recipe hahaha not a big fan of scallion except the one in martabak😾😂 This recipe is viral in China and a lot of homecafe creators are making it so I have to try it😜 Recipe: 1tbsp scallion 10ml simple syrup Ice 150ml milk Double espresso A lot scallions for topping😱 Actually, I just tasted it and cannot drink it at all☹️ hahaha it’s really weird, not only the taste, but the smell also😫 What do you think about this recipe? #homecafe #viralcoffee #coffeerecipe #scallioncoffeelatte #coffeelatte #coffeetime #scallioncoffee #scallioncoffeechina #homecafeid #homecafeindonesia #homecafè #homecafegram #homecaferecipes #resepkopi #kopiviral #drinkrecipe #홈카페 ♬ WOW - IVE
Ukratko, radi se o tome da za početak nasjeckate zeleni dio mladog luka, a zatim napravite ledenu kavu kako biste je i inače radili - s ledom, mlijekom i, naravno, kavom. Na samom kraju svoje piće obilno ukrasite mladim lukom, a prije ispijanja sve promiješate.
"Ovo je užasno"
Ekipa koja stoji iza australskog brenda kave Golden Brown Coffee na svom je TikToku odmah isprobala ovaj viralni trend, no nisu pretjerano oduševljeni, a njihov tiktoker zagrcnuo se čim je otpio jedan gutljaj. "Ne mogu ni odglumiti da ova kava ima bilo kakve kvalitete. Ovo je užasno", rekao je.
@goldenbrown.coffee We’re trying to viral spring onion coffee to see if it’s worth the hype 😅 #springonion #springonioncoffee #greenonioncoffee #icedlatte #viraldrinks ♬ original sound - Golden Brown Coffee
Scallion Latte ili kava s mladim lukom samo je mali dio trenda usmjerenog na stvaranje neobičnih recepata koji stavljaju naša osjetila na kušnju. To je dovelo do vala bizarnih okusa kave u kontinentalnoj Kini, gdje ovakve stvari nisu nikakva novost, a tamo čak postoje kave s okusom sojinog umaka, kao i kave s hobotnicama i govedinom.
Još jedan razlog zbog kojeg dolazi do ovakvih trendova je taj što se nezavisne kineske kavane suočavaju s intenzivnim pritiskom konkurencije, a međunarodnih lanaca kave poput Starbucksa i u Kini je sve više. Zato su se Kinezi odlučili za pomalo nekonvencionalna pića, što im daje jedinstvenu prednost.