Ova kineska kava nije za svakoga, a u nju ide sastojak koji bi vas mogao iznenaditi

Foto: TikTok

JESTE LI ikada pomislili da biste svoju jutarnju kavu mogli dodatno "začiniti" i u nju dodati malo povrća? Čini se da su Kinezi već odavno došli na tu ideju, a u svoju kavu stavljaju nasjeckani mladi luk.

Dobro ste pročitali - iako na prvu zvuči nespojivo, neki ljudi kavu piju s hrskavim dodatkom mladog luka, a sada je taj recept postao hit na društvenim mrežama, gdje svi rade svoju verziju kave koja se zove Scallion Latte.

@w_homecafe Brave enough to try this recipe hahaha not a big fan of scallion except the one in martabak😾😂 This recipe is viral in China and a lot of homecafe creators are making it so I have to try it😜 Recipe: 1tbsp scallion 10ml simple syrup Ice 150ml milk Double espresso A lot scallions for topping😱 Actually, I just tasted it and cannot drink it at all☹️ hahaha it’s really weird, not only the taste, but the smell also😫 What do you think about this recipe? #homecafe #viralcoffee #coffeerecipe #scallioncoffeelatte #coffeelatte #coffeetime #scallioncoffee #scallioncoffeechina #homecafeid #homecafeindonesia #homecafè #homecafegram #homecaferecipes #resepkopi #kopiviral #drinkrecipe #홈카페 ♬ WOW - IVE

Ukratko, radi se o tome da za početak nasjeckate zeleni dio mladog luka, a zatim napravite ledenu kavu kako biste je i inače radili - s ledom, mlijekom i, naravno, kavom. Na samom kraju svoje piće obilno ukrasite mladim lukom, a prije ispijanja sve promiješate.

"Ovo je užasno"

Ekipa koja stoji iza australskog brenda kave Golden Brown Coffee na svom je TikToku odmah isprobala ovaj viralni trend, no nisu pretjerano oduševljeni, a njihov tiktoker zagrcnuo se čim je otpio jedan gutljaj. "Ne mogu ni odglumiti da ova kava ima bilo kakve kvalitete. Ovo je užasno", rekao je.

@goldenbrown.coffee We’re trying to viral spring onion coffee to see if it’s worth the hype 😅 #springonion #springonioncoffee #greenonioncoffee #icedlatte #viraldrinks ♬ original sound - Golden Brown Coffee

Scallion Latte ili kava s mladim lukom samo je mali dio trenda usmjerenog na stvaranje neobičnih recepata koji stavljaju naša osjetila na kušnju. To je dovelo do vala bizarnih okusa kave u kontinentalnoj Kini, gdje ovakve stvari nisu nikakva novost, a tamo čak postoje kave s okusom sojinog umaka, kao i kave s hobotnicama i govedinom.

Još jedan razlog zbog kojeg dolazi do ovakvih trendova je taj što se nezavisne kineske kavane suočavaju s intenzivnim pritiskom konkurencije, a međunarodnih lanaca kave poput Starbucksa i u Kini je sve više. Zato su se Kinezi odlučili za pomalo nekonvencionalna pića, što im daje jedinstvenu prednost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.