Kako iskoristiti stari kruh? Brdo je načina, a u nastavku donosimo 7 super recepata

Foto: Shutterstock

ŠTO KADA vam ostane starog kruha? Umjesto da ga bacite, u duhu zero waste pokreta poželjno bi bilo iskoristiti ga, a u nastavku donosimo sedam odličnih recepata uz koje ćete ga iskoristiti do zadnje mrvice i od njega napraviti preukusna jela.

1. Jednostavna rolada od kruha

Kada vam ostane starog kruha, posebno ako je riječ o bijelom, napravite ovu jednostavnu roladu. Bijeli kruh je najbolji za ovakvu roladu, a ovdje je recept - ne može biti jednostavnije.

2. Okruglice od starog kruha

Stari kruh ne bacajte, radije od njega napravite okruglice. Odličan su prilog mesnim jelima, posebno gulašima od divljači ili nekom umaku po vašoj želji. Recept pronađite ovdje.

3. Pohani kruh

Pohani kruh, u svijetu poznatiji kao francuski tost, ukusno je jelo koje može biti praktičan način da iskoristite stari kruh. Može funkcionirati kao slano jelo, a možete mu dodati i malo šećera i ekstrakta vanilije te ga pretvoriti u slasticu. Recept je ovdje.

4. Knedle od kruha sa slaninom

Kada trebate brz i jednostavan prilog, ove knedle su savršeno rješenje. Iskoristite stari kruh i uživajte u mekim knedlama s ukusnim dodatkom slanine. Recept pronađite ovdje.

5. Pappa al pomodoro

Ova je krepka juha tipično toskansko jelo, a zbog izrazite jednostavnosti pripremiti je možete bilo koji dan u tjednu. Ovu će juhu obožavati i djeca, a poslužite je uz tostirane šnite starog kruha. Recept je ovdje.

6. Preliveni kruh

Vrijeme je i za slastice. Ako vam ostane starog kruha koji više nije mekan, pripremite od njega ukusno slatko jelo koje će se svidjeti svim ukućanima. Recept pronađite ovdje.

7. Puding od kruha

Puding od kruha je tradicionalna slastica koja se priprema od starog kruha i mješavine mlijeka, jaja, šećera i začina. Uz puding se poslužuje i slatki preljev od maslaca, šećera, jaja i ruma, a recept je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.