Poznati sirar održava radionice u Zagrebu, pokazat će kako se radi mozzarella

Foto: Instagram/David Asher

U ZAGREB uskoro dolazi David Asher, sirar i najveći svjetski autoritet u području izrade prirodnih sireva. Ovaj nekadašnji farmer i pastir s kanadske zapadne obale sada putuje svijetom i dijeli svoje znanje o vrlo starom, ali i novom pristupu proizvodnji sira, a sada dolazi i u Hrvatsku.

Asher naglašava važnost uloge malih proizvođača i tradicionalne proizvodnje hrane u suvremenom svijetu, a i sirarima diljem svijeta pomaže da ponovo usvoje tradicionalne metode proizvodnje sira, o čemu će, između ostalog, biti riječ i na petodnevnim radionicama koje će se održati u Zagrebu.

Kako se rade mozzarella, ricotta...

Radionica će se održati u zagrebačkom restoranu Nav, uz asistenciju jednog od naših najpoznatijih chefova Tvrtka Šakote, a sudionici će imati priliku naučiti kako se rade sirevi kao što su mozzarella, ricotta ili camembert, sve uz upotrebu prirodnih startera.

Radionica će se održati od 14. do 18. studenog od 9 do 16 sati u suradnji sa Salom na Dolcu, Cogito Coffee Roastersom i Tvrtkom Šakotom, a pretprijave su obavezne i mogu se izvršiti na e-mail adresu restorana Nav.

Tko je David Asher?

David Asher je proizvođač prirodnog sira koji vraća tradiciju proizvodnje mlijeka, fermentacije i koagulacije u ovaj prastari zanat. Podučavanjem o korištenju domaćih starter kultura i prirodnog sirila od teladi i jaradi, David pomaže proizvođačima sira diljem svijeta da se vrate proizvodnji tradicionalnih sireva.

Osim toga, Asher je svoje iskustvo pretočio i u knjige, a autor je dviju knjiga - poznate knjige The Art of Natural Cheesemaking (Umijeće spravljanja prirodnog sira) i nadolazeće knjige Milk into Cheese (Mlijeko u sir).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.