Pronašli smo trik kako pojesti naranču bez prljanja ruku i skidanja kore nožem

Foto: Shutterstock

STIŽE nam sezona naranči, a već je poznato koliko ih je dobro uvrstiti u prehranu. Osim visokog sadržaja vitamina C, pune su i antioksidansa i vlakana, a glase i kao jedno od super zdravog voća koje pomaže prilikom mršavljenja budući da imaju nizak broj kalorija, hidriraju, a i pune su prirodnih, "dobrih" šećera. 

Inače, iako je sok od naranče uvriježen kao zdrav jutarnji napitak (zbog udjela vitamina, svakako je zdraviji izbor od kupovnih sokova), ono što je zapravo zdravije i kompletnije je konzumacija mesa naranče u kojemu se nalaze sve hranjive tvari. Cijeđeni sok naranče dobar je izbor, no njegov je većinski sadržaj ipak - voćni šećer.

Prerežite na pola i izgurajte meso naranče prema van

Ako ste i vi jedni od onih kojima je pomalo neugodno priznati da se muče guljenjem naranči - pronašli smo jedan trik kako to učiniti na jedan fora i jednostavan način, a ujedno ćete tako moći i pojesti cijelu naranču bez korištenja noža.

Na Tik Toku smo pronašli zanimljiv trik u kojemu autori režu naranče napola pa polovice prstima izokrenu naopako - koricu naranče guraju prema van, čime i meso naranče izađe van. Mnogi su se oduševili ovim trikom, a posebno jer lijepo izgleda i neke podsjeća na krunu.

@anna.antonje

Here we go again love this orange hack !!!

♬ Originalton - anna

Na ovaj način meso naranče možete jesti direktno s kore, ili ga prstima odvojiti od kore i servirati u obliku trokutića koji su se izvrtanjem prirodno napravili.

@twincoast Thank you TikTok for showing us this 🫶🏼 Orange lifehack! #lifehack #factorcap #orange #fruit #fruithack ♬ original sound - Miley-Cyrus 💐
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.