Radite po cijeli dan? Evo liste obroka idealnih za napraviti više i zamrznuti

Foto: Shutterstock

RADNI dani su sve dulji, a vremena za kuhanje sve je manje. Nakon napornog dana rijetko tko ima volje stajati uz štednjak i pripremati obrok od nule. No to ne znači da ste osuđeni na dostavu ili brze, nezdrave opcije. Rješenje? Skuhajte unaprijed i zamrznite. Mnogi obroci odlično podnose zamrzavanje, a uz malo organizacije možete uvijek imati gotov ručak koji se samo podgrije i posluži. Donosimo vam popis jela koja možete skuhati unaprijed, zamrznuti i uštedjeti si vrijeme - bez žrtvovanja okusa i kvalitete.

1. Variva i juhe

Gulaš - mesni ili vegetarijanski gulaš se odlično zamrzava i može se brzo podgrijati. Evo recepta za gulaš-juhu.

Grah s kobasicom - zamrzava se u porcijama, a uz dodatak svježeg kruha imate gotov obrok. Recept je ovdje.

Pileća ili povrtna juha - idealna za zamrzavanje, samo ju kasnije podgrijte i dodajte svježe kuhanu tjesteninu. Recept za pileću juhu.

Chilli con carne - može se jesti samostalno ili uz rižu ili tortilje. Radimo ga ovako.

2. Tjestenina i umaci

Bolognese umak - skuhajte veću količinu i zamrznite u porcijama, samo skuhate tjesteninu i imate gotov ručak. Evo recepta.

Lazanje - mogu se zamrznuti cijele ili u porcijama. Ovdje je recept za omiljene lazanje bolognese.

3. Jela s rižom i povrćem

Rižoto (bez sira) - smrznuti rižoto se brzo podgrije, samo dodajte malo temeljca ili vode. Evo recepta za povrtni rižoto.

Povrtni wok - pripremite smjesu povrća i proteina, zamrznite, pa kasnije samo bacite na tavu s rižom ili rezancima. Recept je tu.

4. Meso i riba

Pohana piletina - možete ju panirati i zamrznuti sirovu ili već pečenu. Evo recepta za onu najbolju.

Ćufte u umaku - idealno za zamrzavanje, kasnije ih samo podgrijete uz pire krumpir ili tjesteninu. Evo recepta za brze ćufte.

Pečena riba - losos ili bijela riba mogu se zamrznuti nakon pečenja, a kasnije samo podgrijati. Ovdje je jednostavan recept za oslića iz škartoca.

5. Peciva i tijesta

Domaće pogačice ili buhtle - odlične su nakon podgrijavanja. Ovdje je recept za najmekše buhtle.

Pizza tijesto - unaprijed zamijesite tijesto, zamrznite ga u kuglama i kasnije samo razvaljajte i dodajte nadjev. Evo kako napraviti svoje pizza tijesto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.