Ćevapi u brioche pecivu na Adventu bili su teški hit, a sada su i na Burger Festivalu

Foto: Hana Kajari/Index

POČEO JE zagrebački Burger Festival koji se ove godine održava na Trgu dr. Franje Tuđmana od 10. do 20. listopada, a na 13 kućica koje nude burgere i nekoliko slastica (detaljan vodič kroz kućice je ovdje), posebno nas je privuklo jedno jelo s kućice Ice Crone koje nije burger, a koje se već na prošlom Adventu pokazalo kao veliki hit.

Ako se možda ne sjećate, dopustite nam da vas podsjetimo - riječ je o brioche pecivu punjenom ćevapima i kajmakom, s ljubičastim lukom sa strane jer - što su ćevapi bez luka? Iako na prvu zvuči kao totalno neobična kombinacija (pecivo punjeno ćevapima svakako nije nešto na što ćete samo tako naići), ovo nam je jedna od boljih stvari koje smo probali na Burger Festivalu.

Hrskavo pecivo punjeno sočnim ćevapima

Ovo mekano pecivo puno maslaca napunjeno pečenim i sočnim ćevapima, mladim kremastim kajmakom i onda tostirano da postane hrskavo i mirisno još je bolje i ukusnije nego što ga pamtimo s Adventa, a jedno ovakvo pecivo na kućici Ice Crone koštat će vas 7.50 eura. No upozoravamo vas - nećete stati samo na jednom.

Ako se nakon toga zaželite slatkog, na ovoj kućici možete probati i viralni Ice Crone, hrskavi kroasan punjen soft serve sladoledom. U ponudi imaju sladoled od vanilije s pistacijom, sladoled od vanilije s karamelom i lješnjakom te sladoled od čokolade s Nutellom i lješnjacima, sve unutar svježe pečenog sladoleda, a svi koštaju po 6 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.