IAKO očekujemo lagano zahlađenje, još ćemo morati pričekati dolazak prave jeseni, no snižavanjem temperatura ipak ćemo dobiti uvjete za pripremu, a i želju za nekim finim jelima na žlicu. Osim što počinje školska godina pa je takva hrana praktična, i radni dani će biti užurbaniji nego oni ljetni, pa je uvijek dobro imati spremne obroke i povremeno skuhati jelo koje se može jesti više dana.
Izabrali smo najbolja jela na žlicu koja su baš prikladna za jesen, a svakim podgrijavanjem sve su bolja. Slobodno podijelite koji su vaši favoriti!
1. Gulaš od krumpira
Klasično dobar gulaš koji se brzo priprema, a po želji mu možete dodati i meso, odvojeno skuhati kobasice ili pripremiti faširance. Evo recepta.
2. Varivo od ječma
Ječam je zdrava i jeftina namirnica koju je dobro što više uključiti u prehranu. Ovo brzo varivo priprema se uz grašak, krumpir i slaninu, a u njemu možete uživati i nekoliko dana. Recept je ovdje.
3. Varivo od mahuna
Klasično dobro varivo koje je popularno i ljeti, zapravo u svako godišnje doba. Kuhajte ga s mesom ili bez mesa, a ako koristite zamrznute mahune, jelo će svakako biti gotovo i prije. Evo recepta.
4. Gusto varivo od poriluka
Klasik na listi domaćih variva možete pripremiti i u bezmesnoj verziji ili uz meso poput faširanaca, pohane piletine ili svinjetine. Isprobajte recept.
5. Bosanski lonac
Za ovaj će vam klasik trebati malo više vremena, no sama priprema ne traje dugo, pa ga možete ostaviti da se krčka. Svakako je super izbor kao jelo za više dana. Evo recepta.
6. Grah s kiselom repom
Jako jednostavan recept za ukusno i zasitno jelo, a umjesto kisele repe možete koristiti i kiseli kupus. Preporuka je da koristite suho meso, a ako kuhate s grahom iz konzerve, priprema će trajati puno kraće. Provjerite recept.
7. Varivo s mljevenim mesom i povrćem
Iako kombinacija možda zvuči neobično, mljeveno meso dobro se uklapa u umake, a isto je tako i s varivom, samo se malo rjeđe priprema na takav način. Isprobajte, evo recepta.
8. Ričet
Mnogima omiljena kombinacija graha i ječma - idealan obrok za više dana - evo recepta.