Svi hvale zagorski restoran s 8000 recenzija i ogromnim porcijama, uvijek je krcat

Foto: Index

"AKO PLANIRATE doći ovdje, nemojte jesti tjedan dana, trebat će vam kapacitet", jedna je od 8 tisuća recenzija na Googleu za restoran Grašo, obiteljski restoran poznat po jelima s roštilja i, kako mnogi pišu, gigantskim porcijama hrane.

"Nema šanse da ostanete gladni", "Odlična vrijednost za novac", "Porcije su smiješno velike", još su neke od recenzija koje su nam zapele za oko, pa smo ovaj restoran morali posjetiti kako bismo se i sami uvjerili je li tomu zaista tako.

Restoran Grašo nalazi se u Gubaševu, između Velikog Trgovišća i Zaboka, i mjesto je koje je uvijek krcato, bez obzira na doba dana i doba godine. Tamo smo stigli baš u vrijeme ručka na jedan neradni dan i prethodno smo rezervirali stol, što se pokazalo kao odlična ideja jer kada smo stigli, dočekao nas je pun parking, a u restoranu nije bilo nijednog slobodnog stola, osim onog koji smo mi rezervirali.

Što sve nude i kako se kreću cijene?

Konobar nam je odmah donio jelovnike, a tada je uslijedila najteža odluka - što naručiti? S obzirom na to da je Grašo poznat po jelima s roštilja, naručili smo jednu platu za četvero za 49 eura, s kotletima, ražnjićima, piletinom, ćevapima, vratinom, špekom, šiš-ćevapima, uštipcima, pljeskavicom, pečenicom, zapečenim grahom, kroketima, lepinjama, šampinjonima i pekarskim krumpirom. 

Uzeli smo i jedan svinjski zagrebački za 17.50 eura, punjeni batak i zabatak u panko mrvicama s krumpirom za 16 eura, dvije salate (cijene salata kreću se između 3.10 i 4.60 eura), a za početak smo uzeli i dvije juhe - goveđu s domaćim rezancima za 3.70 eura te juhu od rajčice za 4 eura.

U ponudi imaju nekoliko jela po preporuci šefa kuhinje s cijenama između 16 i 33 eura, a trenutačno su im aktualna i zimska jela, pa nude i platu zimskih delicija za 28 eura, namaz od čvaraka, domaće čvarke, domaću tlačenicu, buncek, krvavice te pečenice i sarmu, s cijenama između 5 i 13 eura.

Glavna jela kreću se od 11 do 31 euro, nude i nekoliko juha i predjela, kao i hrpu priloga, od domaćih kroketa do zapečenog graha. Jela s roštilja koštaju između 7.80 i 18.50 eura, a nude i tri plate - platu Grašo za 38 eura, platu za dvije osobe za 30 eura te platu za četiri osobe, za 49 eura.

Krenuli s juhom i u startu se razočarali

Krenuli smo s juhom i, dok je goveđa juha s domaćim rezancima brzo stigla, juhu od rajčice čekali smo sve dok goveđu nismo pojeli. Može biti da je konobar zaboravio da smo naručili obje juhe, no s obzirom na gužvu, nismo mu uzeli za zlo.

Goveđa juha okusom nas je podsjetila na onu bakinu i zaista se osjetilo da je domaća, no zasmetalo nam je što se, dok nam ju je konobar donio, gotovo skroz ohladila. S druge strane, juha od rajčice stigla je topla i kašica koja je ukuhana u nju bila nam je odlična, ali juha sama po sebi malo previše kisela.

Ogromna plata i zagrebački odrezak veličine nadlaktice popravili su dojam

Sjećate se početka teksta, kada smo napisali da su porcije "smiješno velike", neki bi čak rekli i gigantske? E pa, to se pokazalo točnim, a mi smo se našli u problemu jer nas je bilo petero, a hrane je bilo za barem desetero ljudi.

Plata je zaista ogromna i, iako piše da je za četvero, bez problema bi se moglo najesti i petero, ali i šestero ljudi. Naručili smo i zagrebački i umjesto jednog dobili dva, i to veličine nadlaktice. Nisu štedjeli ni na prilozima, a i salate su bile odlične, posebno šopska.

Krenimo od mesa - u zagrebačkom je meso bilo nevjerojatno tanko i mekano te obilno punjeno šunkom i sirom, do te mjere da se sir razlijevao po cijelom tanjuru, a jednako je ukusan bio i punjeni batak i zabatak u panko mrvicama. 

Na plati je svatko mogao pronaći nešto za sebe, a iako im ražnjići nisu baš bili najbolji jer su bili malo prepečeni, dojam su popravili odlični ćevapi koji su se super slagali s njihovom lepinjom pečenom na roštilju (jedni od boljih koje smo probali). 

Šiš-ćevapi bili su nešto pikantniji, pljeskavice sočne, baš kao i ćevapi, a i uštipci i pečenice imali su poseban šmek. Ni prilozima nismo našli baš nikakvu zamjerku - krumpir je bio odlično pečen, kroketi su zaista bili domaći kako i piše, jedino bi nam se svidjelo da je zapečeni grah bio malo topliji kada je poslužen.

Zaključak?

Samo hrana ukupno nas je izašla nešto manje od 110 eura, što je na nas petero sasvim solidna cifra (oko 22 eura po osobi), no s obzirom na to da bi se od ove količine moglo najesti još barem toliko ljudi, rekli bismo da je ono što pišu u recenzijama - opravdano.

Siti i zadovoljni otišli smo kući, s ostacima hrane koju smo jeli i za večeru (ostalo nam je i za ručak idući dan), a u Grašu ćemo se definitivno vratiti. No, drugi put pametnije - nećemo naručiti toliko hrane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.