TEK donedavno Hrvati su (naravno, ne svi, no dobar dio) znali za miješano mljeveno, vratinu, carsko, sve od buta i biftek, koji se, doduše, baš i nije kupovao zbog vrtoglave cijene. Danas sve popularniji postaju konkretni rezovi mesa i obraća se sve veća pažnja odležanosti, dimljenju i temperaturi pečenja.
Prije koji mjesec o tome kakvi su rezovi junetine kod nas popularni i po čemu se razlikuju od onih u Americi razgovarali smo s Branimirom Galovićem, jednim od ljudi koji stoje iza zagrebačkog brenda Gastro Branimir, a čiji je posao po cijelom svijetu tražiti najbolje steakove za domaće restorane, ali i sve ljubitelje dobrog komada mesa.
>> Saznali smo sve o steakovima te razlici u nazivima i rezovima kod nas i vani
Oni koji vole, sada imaju sve više izbora
Lijepa je vijest to da oni koji se interesiraju za kvalitetno meso, sada imaju sve više izbora. Poznata zagrebačka mesnica Bašljan obavijestila je pratitelje o novosti koju su uveli, a to je dostava njihovog mesa po cijeloj Hrvatskoj.
U isto vrijeme, i Zagreb je postao bogatiji za još jednu lokaciju jer je The Meat otvorio poslovnicu u Novom Zagrebu, to jest kvartu Središće, na adresi Stonska 1a, pa sada oni kojima je ova adresa bliže ne moraju pohoditi The Meat u Vlaškoj u centru grada.