U Zagrebu se održava prvi Palačinka Fest, imamo detalje

Foto: Shutterstock

U srijedu, 27. kolovoza u Rougemarin Parku otvoren je Palačinka Fest, a "sunčano s palačinkama" potrajat će do početka školske godine, točnije do nedjelje, 8. rujna.

U naredna dva tjedna posjetitelji će imati priliku isprobati palačinke po recepturama poznatih hrvatskih chefova Marina Medaka, Petre Jelenić i Roberta Hromalića, ali i sudjelovati u aktivnostima koje uključuju palačinke.

Ponuda palačinki

U ponudi festivala je više od 20 različitih vrsta palačinki, od čega je šest slanih vrsta. "Ideja Palačinka Festa je ponuditi posjetiteljima omiljenu slasticu na nov način. U ponudi imamo neobične palačinke kakve nigdje drugdje niste probali, ali osmislili smo ponudu tako da svatko može isprobati više različitih palačinki i različitih okusa. Kad ih probate, vjerujte, nećete stati na jednoj", rekao nam je na otvorenju chef Marin Medak.

Čipkaste palačinke, blinčik ruska palačinka, nocciola, američka palačinka, crepes Suzette, dio su ponude slatkih palačinki, a u ponudi će biti i slane palačinke poput kukuruzne slane palačinke, crispy cheese palačinke sa sirom ili pršutom, a pripremili su i palačinku s posebnim punjenjem - ajvarčinku.

Festivalske cijene palačinki su od 2 do 4 eura, a u cilju je da posjetitelji u posjetu festivalu isprobaju više različitih vrsta palačinki. 

Zabavni sadržaji

Od popratnih sadržaja pripremaju Palačinko žongliranje, trčanje s palačinkom u tavici i bacanje palačinki uvis, a pozivaju i na bodrenje baki u natjecanju za Super baku.

Najmlađi posjetitelji svoju kreativnost mogu izraziti u pripremi i ukrašavanju palačinki raznih oblika, što će raditi uz pomoć slastičarskih animatora. Pripremili su još i paint&fun, dječju inačicu poznatog koncepta učenja slikanja uz zabavu, a u kalendaru su i dječje predstave, kao i posebne radionice izrade keksića za kućne ljubimce. Među brojnim atrakcijama, kao zanimljivost za sve uzraste izdvajaju pop-up evente poput vatrenog žongliranja i svjetlećeg hula-hopa. 

Svakog radnog dana od 17 do 19 sati, a vikendom od 12 do 14 za djecu je organiziran face painting. Radno vrijeme Rougemarin Parka je od ponedjeljka do četvrtka od 17 do 23 sata, petkom od 17 do 24, subotom od 10 do 24 i nedjeljom od 10 do 23 sata. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.