Uskoro počinje Burger Festival Zagreb, imamo sve detalje o programu

Sandro Sklepić i PR Burger Festivala

Bliži se jedan od najposjećenijih street food festival u regiji - zagrebački Burger Festival. Nazivaju ga "tatom svih burger festivala", a u osam godina od osnutka održavao se diljem Hrvatske - od Varaždina i Bjelovara, preko Pule, Zadra i Omiša, do Dubrovnika. 

Ovaj put vraća se u Zagreb, održat će se na Trgu dr. Franje Tuđmana od 10. do 20. listopada, a dolazi s 13 kućica. Ovogodišnju selekciju Burger Festivala Zagreb čine: Institut za burgere by Mate Janković, Chef’s Burger by Ivan Pažanin, Picnic Mingle & Fun, Good Food, Burger Bar, Thai Thai Streetfood, Bold.Burger, Guloso Burgers & More, Oui Chef on Wheels, Grof Lovski, Ice Crone, Ginglebells te Rakijarnica & Staropramen Bar.

Burgeri chefova Jankovića i Pažanina

Ljubitelji vrhunskih gurmanskih burgera i ove će se godine moći počastiti kreacijama chefova Jankovića i Pažanina, a pripremat će burgere od 100% domaće junetine u mekanim brioche pecivima i sa signature twistovima. Iz organizacije su sigurni kako će u ponudi imati i nagrađivane klasike, poput Jankovićeva Bacon Jalapeño Burgera, koji je lani publika proglasila najboljim, i Pažaninove Crispy Kapule, koja je pobijedila u Puli.

Zadarski burger s kozicama, Burger Bar ekipa i Good Food burgeri 

Inovativni Zadrani iz Picnic Mingle & Funa već su osvojili burger scenu svojim nagrađivanim Blackie burgerom, a pripremat će i burger s kozicama. Iskusna zagrebačka Burger Bar ekipa s Velesajma i Zavrtnice prošle je godine imala comeback na Festival osvojivši prestižno treće mjesto po izboru publike, i to svojim burgerima Signature 2.0 i Bacon Deluxe.

Iz zagrebačkog Good Fooda stižu četiri izdašna burgera: Old Fashioned burger, Caprese Pesto burger, Fresh Feta burger i Crispy Chicken Slaw burger.

Burgeri s tajlandskim okusima

Posebnu atrakciju ljubiteljima egzotičnih okusa u originalnom formatu burgera donosi zagrebački Thai Thai Streetfood. Tom Yum juneći burger donosi lagan i osvježavajuć karakterističan tajlandski okus, a Peanut Pad Thai burger, uz juneću pljeskavicu, sadrži i umak od kikirikija i azijsku coleslaw salatu s mangom i papajom.

Oui Chef on Wheels burgeri 

Fanovima streetfood festivala već dobro poznati Oui Chef on Wheels chefa Vedrana Stojanca još je ljetos osvojio posjetitelje Burger Festivala u Omišu, gdje je oduševio svojim kreacijama - burgerom Nima 'tice do prasice - s domaćom sourdough focacciom sa sporo pečenim odreskom svinjskog vrata, coleslaw i zelenom salatom, romanesco umakom, ribanim sirom te lardom crne svinje. U ponudi će biti i burger Pobuna u kokošinjcu, a iza naziva Kravlje, ludilo brate krije se njegov autorski juneći burger koji sprema u brioche pecivu sa 100% goveđim mesom, domaćim BBQ umakom, kiselim krastavcima, džemom od luka, rikulom, rajčicom i topljenim sirom.

Dubrovački hit burgeri Gospar i Huncut

Ljubitelji slatkog moći će isprobati cannole od paške skute, s ušećerenim koricama agruma i pistacijom. Na veselje mnogih fanova na Burger Festival Zagreb iz Dubrovnika ponovno stiže Guloso Burgers & More, koji su 2021. publici predstavili burgere Gospar i Huncut. Gospara pripremaju od 100% junećeg mesa u brioche pecivu, mladog sira škripavca, drniškog pršuta, umaka od majoneze i sjemenki gorušice te poveruna, autohtone dubrovačke papričice.

Kod Huncuta su u brioche pecivu, uz juneće meso, dimljeni sir, jalapeño papričice, tortilja čips i kremasta Gochujang majoneza. Dolazi i Cheesy Special, kojim su lani pomeli jaku konkurenciju na međunarodnom burger festivalu u Beogradu, a on sadrži juneće meso u brioche pecivu, cheddar i edamer, karamelizirani luk te originalni Guloso umak.

Bold.Burger i Grof Lovski

Ovogodišnje zagrebačko izdanje Burger Festivala predstavlja i tri debitanta: Bold.Burger, Grofa Lovskog i Ice Crone. Bold.Burger je osnovala ekipa koja stoji iza Regular Bara na Britancu, a njihova se ponuda sastoji od smash burgera. Za recepturu i menu Bold.Burgera zaslužan je Ivan Zidar, osnivač Mason Burgera, a na Festivalu će ponuditi četiri smash burgera: Bacon, Chees, Kaj i Spicy u single i double varijantama.

Nakon uspješnog pojavljivanja na Špancir Burger Festivalu, svoje prvo pojavljivanje na Burger Festivalu Zagreb ove godine ima i Grof Lovski - prvi i jedini 100% hrvatski brend posvećen mesu divljači koji odnedavno oduševljava delicijama s mesom divljači u Grof Lovski Grillu u Čazmi. U Zagrebu će se predstaviti dijelom asortimana koji inače nude u sklopu Grof Lovski Grilla te će posjetitelji Burger Festivala moći kušati Lovski burger, Smash burger, Zvrk roštiljku i Šiš burger. 

Lovski Smash Burger čine dvije pljeskavice s mesom divljači u mekom brioche pecivu uz dodatak aromatičnog žutog umaka, rastopljenog sira, hrskave pancete, kineskog kupusa i slasnog prženog luka. Tu je i Zvrk grill roštiljka s mesom divljači u mekom brioche pecivu uz dodatak aromatičnog žutog umaka, rastopljenog sira, kineskog kupusa i slasnog prženog luka. A posebno izdašno zvuči i Lovski Šiš Burger koji čini šiš-ćevap s mesom divljači u duguljastoj hrskavoj lepinji bogato premazanoj kajmakom.

Ice Crone kućica, K-dogs

Kad je riječ o slasticama, one koje će se moći kušati na kućici Ice Crone su najpopularnije na svijetu. Ako ih još niste uspjeli kušati na ljetnom Fuliranju i Špancir Burger Festivalu, isprobajte ih na Tuđmanovu trgu u Zagrebu. Prvi su i jedini u Hrvatskoj koji spravljaju viralni svjetski hit Ice Crone: hrskavo-mekano kroasan tijesto punjeno soft serve sladoledom.

Osim Ice Cronea, za one koji se zažele praktičnih slanih, hrskavih izvana, a mekanih iznutra, K-Dogsa, bit će i njih. U ponudi pića naći će se Staropramen piva, vrhunska vina, domaće rakije i bogat izbor bezalkoholnih pića u kojima će posjetitelji moći uživati na Rakijarnici i Staropramen Baru, dok će svi ljubitelji koktela moći posjetiti Ginglebells kućicu koja u ponudi ima 23 koktela.

Glazbeni i zabavni program

Sve će pratiti svakodnevni nastupi DJ-a pod kreativnom palicom Ozrena Kanceljaka, ali i dva gratis koncerta. Festival u četvrtak, 10. listopada, otvara nastup legendarnih Connectovaca, a 16. listopada opet stižu Kuzma i Shaka Zulu. Kvizoljupci će moći 15. listopada pokazati svoje znanje i osvojiti vrijedne nagrade u Food kvizu by Metro koji će osmisliti i voditi Domagoj Jakopović Ribafish.

U najavi je i slikarska radionica Pinelli i vino te kreativna radionica Zg Street Art Festivala. Najmlađim posjetiteljima bit će atraktivna nikad veća Zagi dječja zona s trampolinima, bungee trampolinima, napuhancima i brojnim kreativnim sadržajima.

Festival traje od 10. do 20. listopada na lokaciji Trg dr. Franje Tuđmana, Zagreb. Radno vrijeme je svaki dan od 12:00 do 00:00, a ulaz je besplatan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.