KOLIKO god je lako, jednako toliko je i teško naći dobar burek. U 3 ujutro kad idemo doma iz izlaska će gotovo svaki biti božanstven, ali sad govorimo o bureku koji jedemo u pristojno doba, najčešće u jutarnjim satima, prije posla ili na pauzi. Nije se dogodilo jednom da se zamastimo do laktova jer je burek toliko pun ulja, a i dalje suh na rubovima, pa i da ima nadjeva tek u tragovima.
Baš zato uvijek stanemo ispred ovog kioska na zagrebačkoj tržnici Kvatrić i kupimo barem jedan "prutić" ako već ne cijeli burek. Često se dogodi da u jednom trenu ostanu bez svih vrsta, ali to se brzo promijeni jer se u tih par kvadrata, koliko ovaj lokal ima, iza blagajne nalaze pećnica i stol za motanje i burek i pite se non-stop vrte, tako da nema straha.
Što je prutić?
Kad kažemo prutić, mislimo na mini-burek, odnosno mini-pitu. Jedan takav ovdje košta 7 kuna, a ima ih više vrsta. Trenutno nam je najdraža ta mini-pita s bučom. Osim toga imaju i onu s krumpirom, sirom, špinatom te mini-burek (meso) i mini šareni burek (krumpir i meso).
Burek od sira (oprostite, ali tako ga i oni zovu, što je vidljivo na ovoj ploči s cijenama) košta 16 kuna, dok je burek s mesom kunu skuplji i platit ćete ga 17 kuna. Probali smo ih sve i odlični su. Možda baš zato toliko volimo odlazak na Kvatrić.