SHAKSHOUKA je jednostavno i jeftino jelo bez mesa, bazirano na umaku od rajčice i jajima koja se ispeku, odnosno skuhaju u umaku. Odličan je izbor kad u hladnjaku imate rajčice koje su dosta omekšale i više vam nisu za salatu.
Mi ovaj prejednostavni recept volimo prilagoditi godišnjem dobu, ali i situaciji u hladnjaku, pa smo ovog puta koristili pasiranu rajčicu, svježu koja je bila baš dosta mekana (što je super za ovo jelo, a nezgodno ako je jedete sirovu) i svježu papriku koja nam se motala po policama već par dana.
Može biti doručak, ali i ručak
Ako nemate ništa protiv toga da za ručak jedete jaja, ovo je prilično zasitno, pogotovo ako uz to pojedete i koju šnitu tostiranog kruha. Tada možete i jače začiniti umak - u obzir dolaze papar, peperoncino, pa i mljeveni kumin.
Recept za slasnu shakshouku je OVDJE.