Prestanite komplicirati s pečenjem slanine - isprobajte ovaj jednostavan trik

Prestanite komplicirati s pečenjem slanine - isprobajte ovaj jednostavan trik
Foto: Shutterstock

HRSKAVA, zapečena slanina sjajan je dodatak mnogim jelima i daje im bogat, dimljeni okus. Može se koristiti kao dodatak salatama, omletima, juhama i tjesteninama i svako jelo podiže na novu razinu, a sada smo pronašli jedan odličan trik kako ju prepržiti kako bi postala što hrskavija.

Iako većina nas slaninu prži na tavici ili u pećnici, i to komad po komad, pronašli smo trik za koji vam je potreban samo jedan lonac u koji ćete staviti slaninu, a zatim miješati dok ne postane hrskava. Ovaj viralni TikTok video prikupio je gotovo 13 milijuna pregleda, a svi tvrde da trik funkcionira.

"Ovo je tako pametno! Bez prskanja, a rezultat je savršeno hrskava slanina", napisala je jedna osoba u komentarima, a druga je dodala: "Odjednom sam shvatila da smo do sada svi pekli slaninu na kompliciran način".

Na jednostavan način do hrskavije slanine

Sve što trebate je narezane komade slanine staviti u lonac i neprestano ih miješati, kako bi se ravnomjerno ispekla. Naime, ova metoda djeluje jer se, zbog miješanja, mast ravnomjernije i polako topi, stvarajući savršeno hrskavu slaninu. A osim toga, ovaj je trik odličan jer ne morate peći trakicu po trakicu slanine, već sve odjednom.

@_jenifer___ I know I can’t be the only one who cooks bacon this way! It’s so much better than frying and a skillet. You don’t get the splatter and it all cooks and it’s done at the same time 🥰 🥓#bacon #feedinganarmy #blt #foodtok #dinner ♬ Cowpoke - Colter Wall

Na kraju će vam ostati i velika količina otopljene masti, no nju nipošto nemojte baciti - možete ju iskoristiti da na njoj prepečete povrće ili neko drugo meso, koje će poprimiti okus slanije i biti još ukusnije. Hoćete li probati ovaj trik?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.