U dućanima je dulje od 20 godina, a i dalje je hit - jeste li ga i vi voljeli?

U dućanima je dulje od 20 godina, a i dalje je hit - jeste li ga i vi voljeli?
Foto: Shutterstock

ZAČINSKI maslac s vlascem jedan je od onih proizvoda koji su godinama prisutni na policama trgovina i još uvijek imaju svoje vjerne obožavatelje. Ovaj aromatični maslac s blagim, svježim okusom vlasca prvi se put pojavio na tržištu prije više od 20 godina, a i dalje se redovito može pronaći u supermarketima, najčešće u odjelu s mliječnim proizvodima.

Unatoč tome što mu cijena često nije najpovoljnija, mnogi ga rado kupuju jer je praktičan dodatak raznim jelima - od namaza na tostiranom kruhu, preko priloga uz odrezak, do dodatka pečenom povrću. Ovaj se fini dodatak jelima može vrlo lako napraviti kod kuće, uz minimalne troškove i samo nekoliko sastojaka. U domaćoj verziji možete prilagoditi okus, dodati omiljene začine i, naravno, izbjeći konzervanse koji se često nalaze u kupovnim verzijama - i to u 10 minuta.

Potrebni sastojci

  • omekšali maslac
  • češnjak
  • vlasac - svježi ili sušeni
  • svježi peršin
  • limunov sok
  • sol
  • mljeveni crni papar
  • mljevena paprika
  • majčina dušica

Kako se priprema

Omekšali maslac izradite vilicom, a kada postane kremast, dodajte mu nasjeckane začine. Sve dobro promiješajte, pa smjesu stavite u plastičnu foliju i formirajte kuglu ili valjak. Ostavite u hladnjaku kako bi se maslac učvrstio, a možete ga i zamrznuti pa rezati po potrebi.

Cijeli recept nalazi se ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.