Vrganji su se vratili na tržnice, iskoristit ćemo ih za jedno od ovih jela

Foto: Hana Kajari/Index

NA TRŽNICE su se vratili vrganji, a cijena im se kreće od 16 do 20 eura za kilogram, o čemu smo više pisali ovdje. Unatoč cijeni, ovo je još jedna namirnica koju volimo uvrstiti na svoj jesenski meni. Ako ste se opskrbili vrganjima, od njih danas napravite jedno od ovih finih jela, idealnih za kišno vrijeme.

1. Zagorska juha s vrganjima

Ova tradicionalna hrvatska juha dolazi iz srca Zagorja, a priprema se s vrganjima, krumpirom, mrkvom i kiselim vrhnjem. Vrganji su u ovom jelu u glavnoj ulozi, a recept je ovdje.

2. Rižoto od vrganja

Rižoto od vrganja je pravi kulinarski klasik. Ako obožavate kombinaciju riže i gljiva, ovdje ćete pronaći recept za brz i jednostavan ručak koji ćete zgotoviti u svega pola sata.

3. Krem juha od vrganja

Krem juha od gljiva, u ovom slučaju vrganja, još je jedan pravi klasik, a poslužite li je uz tostirani kruh, imate kompletan ručak. Recept pronađite ovdje.

4. Vrganji sa širokim rezancima

Iskoristite sezonu jesenskih vrganja i pripremite ukusan ručak koji je gotov za svega 15 minuta - vrganje sa širokim rezancima. Recept je ovdje.

5. Umak od gljiva s kiselim vrhnjem

Ovaj ukusni umak od gljiva najbolje ide uz kuhanu rižu ili tjesteninu, a odlično će poslužiti i kao prilog uz razna mesna i bezmesna jela. Recept je ovdje.

6. Sušeni vrganji

Vrganj je kralj šume, a iako su najbolji svježi, možete ih i osušiti pa grickati ili dodati raznim jelima. Cijeli postupak sušenja vrganja je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.