Pripremite ga za 10 minuta: Recept za savršen i jednostavan kuglof

Foto: Shutterstock

KUGLOFE volimo zbog više razloga, a jedan od njih je taj da su jednostavni, brzi za pripremu i daju nam mogućnosti za kreativnost i improvizaciju s dodacima. Naišli smo na jedan recept na koji smo vas morali podsjetiti, a to je kuglof od nekoliko sastojaka i koji ćete pripremati ravno 10 minuta, pa staviti u pećnicu. 

Sočan je, mekan i s aromom naranče i limuna, a možete ga pripremati bilo koji dan u tjednu. 

Potrebni sastojci

Evo što će vam biti potrebno:

  • jaja
  • šećer
  • suncokretovo ulje
  • mlijeko
  • glatko brašno
  • prašak za pecivo
  • naranča i limun

Kako se priprema

Prvi i zapravo, jedini korak je sljedeći. Počnite miksanjem jaja, šećera i soka i korice limuna i naranče, a kada tekstura postane pjenasta, dodajte ostale sastojke. Glatku smjesu stavite u kalup i pecite oko sat vremena. 

Ako ćete kuglof čuvati na sobnoj temperaturi, ostat će svjež 2-3 dana, dok će u hladnjaku trajati do 5 dana. Po želji, kuglofu dodajte i neke dodatke poput suhog voća, ali garantiramo - uživat ćete i u ovoj verziji bez ikakvih dodataka. Cijeli recept s točnim mjerama pročitajte ovdje i priuštite si domaću poslasticu koja će nestati u trenu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.