Osam najdruštvenijih pasmina pasa koje se odlično slažu s drugim psima

Foto: Pexels

ODABIR novog psa može biti prilično stresan, pogotovo ako kućanstvo već ima drugog psa. Psi su društvene životinje, no to ne znači da će se uvijek slagati s drugim životinjama. Ipak, dva psa često su bolja od jednog jer se mogu međusobno zabavljati i praviti si društvo dok su vlasnici odsutni zbog posla ili obaveza.

Vlasnici koji imaju jednog psa, ali razmišljaju o nabavci drugog, trebaju voditi brigu o tome da su oba psa socijalizirana i da ne pokazuju znakove agresije prema drugim psima. Iako se gotovo svakog psa, bez obzira na pasminu, može socijalizirati, neke pasmine su po prirodi društvenije i uživaju u društvu drugih životinja.

U nastavku predstavljamo neke od najdruštvenijih pasmina pasa, koje se odlično slažu s drugim psima. Iako ove pasmine nisu sklone agresiji, stručnjaci portala Dogster napominju da svaki pas treba biti pravilno dresiran, a vlasnici moraju biti oprezni prilikom upoznavanja novih ljubimaca kako bi osigurali najveće šanse za uspjeh.

Bigl

Biglovi se odlično slažu s drugim psima jer su uzgajani za lov u čoporu. No, potencijalni vlasnici trebali bi biti oprezni jer bi biglovi, zbog plijenskog nagona, mogli naganjati manje životinje, poput mačaka i glodavaca.

Kovrčavi bišon

Kovrčavi bišoni su jedna od najdruštvenijih pasmina pasa. Ovi mali čupavci obožavaju upoznavati nove ljude i životinje. Kao i svaka druga pasmina, kovrčavi bišoni trebaju proći ranu socijalizaciju, no njihova druželjubiva priroda uvelike olakšava posao njihovim vlasnicima.

Graničarski škotski ovčar

Graničarski škotski ovčari dobro se slažu s psima, mačkama i ostalim manjim životinjama. No, uz ranu socijalizaciju, potrebno im je i jako puno tjelovježbe jer često imaju puno više energije od ostalih pasmina. Graničarski škotski ovčari su radni psi koji mogu postati destruktivni kada im je dosadno i kada nisu dobili dovoljno tjelovježbe.

Bretonski španijel

Bretonski španijeli su elegantna pasmina s područja Francuske koja se koristila za lov. Ovi psi su prilagodljivi i prijateljski nastrojeni prema drugim psima. No, kao i biglovi, imaju plijenski nagon, zbog čega mogu postati prijetnja manjim životinjama.

Kavalirski španijel kralja Charlesa

Kavalirski španijeli kralja Charlesa poznati su zbog svog ljupkog izgleda, a uz to su simpatični i druželjubivi. Vole se družiti s drugim psima i ljudima, ali ponekad mogu loviti životinje koje su manje od njih, zbog čega bi ih vlasnici trebali držati na oku.

Zlatni retriver

Zlatni retriveri su poznati po svojoj prijateljskoj i opuštenoj prirodi. Uživaju u društvu drugih pasa, a mogu se dobro slagati i s mačkama uz pravilno upoznavanje.

Labrador retriver

Labrador retriveri stvaraju nove prijatelje gdje god se pojave. Ovi druželjubivi i aktivni psi prići će svakome tijekom šetnje, a mogu se slagati i s manjim životinjama ako su prošli trening.

Talijanski hrt

Talijanski hrtovi su nježni i puni ljubavi, zbog čega im ne treba puno da se sprijatelje s drugim životinjama s kojima dijele kućanstvo. Uz socijalizaciju, mogu se slagati i s životinjama koje su manje od njih.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.