VIDEO Zaštitite šape svojih ljubimaca od soli i ozeblina

Screenshot: YouTube

VOSAK za šapice koji možete sami napraviti je super stvar za zaštitu tijekom zime. Psi i mačke mogu dobiti ozebline po šapama, čak i kada nisu ekstremni minusi.

Kada se snijeg i led zapetljaju između jastučića šapica, to može biti jako bolno. Sol koju bacamo kako se ne bi zaledilo tlo također može uzrokovati rane i stoga dajte si malo truda i napravite im zaštitu.

Što vam je sve potrebno?

85 grama pčelinjeg voska koji će napraviti zaštitni sloj na šapama, 3 velike žlice kokosova ulja za antibakterijski učinak, 3 žlice nevenova ulja koje nježno štiti i pomaže zacjeljivanju popucane kože te 3 žlice ulja od avokada radi boljeg hidratantnog učinka.

Sve to stavite u lonac i zakuhajte da se rastopi i smjesa postane kompaktna. Smjesu možete rasporediti u posudice koje su vam praktične, a vosak možete iskoristiti i kao idealan dar. Smjesu možete stavljati i u razne modlice ili ukrasiti suhim cvijetom nevena.

Vosku je potrebno oko 20 minuta da postane kompaktan. Dobro namažite šape prije izlaska na snijeg ili led i uživajte u bezbrižnoj igri s ljubimcem.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom èlanku vezanom uz kuæne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.