Annette je nova Miss Teksasa. Zbog jedne stvari ušla je u povijest tog natjecanja

Foto: Instagram

Teksas ima novu misicu.

Annette Addo-Yobo iz Sjevernog Teksasa okrunjena je za Miss Teksasa 2024. Postala je prva imigrantkinja i prva djevojka iz Gane koja je osvojila tu titulu. 

Addo-Yobo je rođena u Gani, ali je odrasla u Kanadi i SAD-u. Studirala je na Sveučilištu Texas u Dallasu i 2020. stekla diplomu prvostupnice psihologije. Rekla je kako je "izgubila mnoge prilike kao tinejdžerica i studentica" zbog svog državljanstva. Naime, tek je 2022. dobila američko državljanstvo.

Oglasila se nakon pobjede

Nakon pobjede oglasila se na Instagramu. "Počašćena sam i zahvalna što sam 87. Miss Teksasa. Nadam se da ću nastaviti stvarati povijest", napisala je, a zatim otkrila za što će se boriti. 

Naime, njenom mlađem bratu Andrewu dijagnosticiran je autizam kada je imao četiri godine i Annette želi podići svijest o tome.

"Kao sestra osobe iz spektra, vrlo rano sam primijetila sustavne nejednakosti, nedostatak obrazovanja i obuke. Moja je misija pojačati glasove zajednice autista i osigurati da nas zakonodavci, donositelji odluka i članovi društva vide i bore se za nas", napisala je. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.