Autor LZN-a o Kasumoviću: Šokiran sam. Obustavljamo sve projekte u kojima je on

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Bosanskohercegovački scenarist Feđa Isović, autor serije Lud, zbunjen, normalan, u šoku je otkako je čuo vijest da je Moamer Kasumović osuđen za bludničenje nad maloljetnikom. Moamer je trebao glumiti u novoj Isovićevoj seriji Halo taxi. 

>> Tko je Moamer Kasumović, glumac osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom?

"Mogu reći da sam šokiran, kao i svi drugi. Mi smo prošle godine radili s njim pilot seriju. Čim smo za ovo saznali, obustavili smo produkciju te serije. Vjerojatno, ako budemo imali uvjete, snimat ćemo ponovo s nekim drugim glumcem", rekao je Feđa za Avaz.ba.

Kaže da je cijela ekipa šokirana. "Nalazimo se u stanju nevjerice da je moguće da se tako nešto dogodi. Nadao sam se da je samo riječ o nekom besmislenom traču, da nije istina. Međutim ispostavilo se da je sve istina. Stvarno, svi smo šokirani. Obustavljamo sve projekte u kojima je on", dodao je Isović.

Ima više žrtvi

Podsjetimo, Kasumović je zbog bludničenja nad maloljetnikom osuđen na godinu dana zatvora (no kaznu je otkupio). Za cijelu situaciju se saznalo nakon što je mladić u Narodnom kazalištu u Sarajevu javno istupio nakon predstave i poručio da je bio žrtva pedofilije te da je Kasumović počinitelj. Međutim on nije žrtva iz presude.

Mladić koji ga je prijavio javio se i kazao da se sve dogodilo 2019. kada je imao samo 15 godina. Kaže da je taj dan njegov otac krenuo u jedan sarajevski lokal i da je poveo njega. U tom lokalu sjedilo je šire društvo, uglavnom prijatelji njegovog oca, a među okupljenima se našao i Kasumović.

"Ja sam odrastao na seriji Lud, zbunjen, normalan i njega sam odmah prepoznao i bilo mi je drago da ga vidim uživo", navodi. "Sjedili smo i on mi se obratio. Pričao mi je o tome kako se snimaju serije, o kamerama kako se postavljaju za određene scene, a ja sam htio upisati Akademiju scenskih umjetnosti pa mi je sve to bilo zanimljivo", ispričao je.

U jednom trenutku tiho mu je šapnuo na uho: "Koliko puta dnevno masturbiraš?"

>> Javila se žrtva Moamera Kasumovića: "Dirao me u autu, moj otac je vozio"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.