Colin Farrell na maratonu u Dublinu gurao prijateljicu u kolicima

Foto: Profimedia

Irski glumac Colin Farrell istrčao je u nedjelju Irish Life Dublin Maraton u znak podrške dobrotvornoj organizaciji Debra Ireland. U četiri sata je otrčao 42 kilometra, a posljednja četiri kilometra gurao je dugogodišnju prijateljicu Emmu Fogarty (40) u kolicima. 

Emma ima rijetku i tešku genetsku bolest zvanu bulozna epidermoliza. To je nasljedna bolest uzrokovana mutacijama u genima za proteine, koju karakterizira jaka osjetljivost kože. Emminim roditeljima je nakon njenog rođenja rečeno da neće živjeti niti tjedan dana. "Liječnici su rekli da bi za mene bilo bolje da ne preživim jer bi mi život bio tako težak", rekla je Fogarty za Independent. "Nitko nije očekivao da ću preživjeti ovoliko dugo."

Gurao ju je do cilja

Glumac, kojeg trenutačno možemo vidjeti u HBO-ovoj seriji The Penguin, istrčao je maraton u Emmino ime. Gurao ju je u kolicima preko linije na cilju i pohvalio ju je jer je pokazala hrabrost. Farrell je rekao da mu je od istrčanog maratona veće postignuće što mu se Emma pridružila u utrci. 

"Poznajem Emmu mnogo godina i ona je utjelovljenje hrabrosti, ona je ono što hrabrost i čista odlučnost predstavljaju. Istrčati maraton je ništa naspram boli koju ona trpi svaki dan, iako to ne pokazuje. Bila mi je čast vidjeti je kako me čeka 4 kilometra do kraja. Svaki kilometar predstavlja desetljeće njezina života i zajedno smo odradili tu dionicu. Nikad to neću zaboraviti", rekao je glumac.

"Ovo mi je bilo ostvarenje sna i želim zahvaliti Colinu, koji mi je pružio najveću podršku. Velikodušnijeg i odanijeg prijatelja nisam mogla poželjeti. Uvijek je pokazivao suosjećanje i empatiju i u mojim očima je prvak", rekla je Emma. 

Glumac i prijateljica emotivno su se zagrlili nakon što su zajedno došli do cilja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.