Crveni tim imao najlošija jela. Doris: "To me pogodilo"

Foto: Press

Ricotta kao glavni okus na tanjurima crvenog tima nije ispunila očekivanja žirija MasterChefa koji je njihov menu proglasio najlošijim. Još dok je radio jelo, Bonaventura koji je odabran za chefa crvenog tima, imao je poteškoće s palentom te je pozvao Marija da je spasi. "Kao da znate kuhati, to je top", našalio se Bonaventura kad je probao palentu nakon Marijeve intervencije.

Jelo nije odisalo Italijom

Međutim, u crvenom timu finalno jelo je imalo puno manjkavosti. Prvenstveno njihovo jelo s palentom nije odisalo Italijom, a ricotta kao glavna namirnica prigušena je drugim sirevima koje su dodali jelu. Gel u desertu je bio previše kiseo. "To me pogodilo. Ne znam koliko je gel mogao biti kiseo kad je miješan sa sokom od jabuke", komentirala je Doris. Crveni tim time je završio u stres testu. "Doći ćemo doma, znam da će biti drama", kazao je Bonaventura čiji tim čekaju teške nominacije.

"Kako mi je neugodno"

Morisov zadatak u zelenom timu bio je serviranje, uz pomoć chefice Zare i sous chefice Elve. "Pleting je moja ideja", rekao je Moris, no Zara je pozvala chefa Gorana koji je Morisu i Zari dao detaljne upute za serviranje. Još od početka kuhanja u ovom izazovu Moris je pokušao nametnuti svoju volju u timu iako nije bio izabran za chefa. Na kraju je podbacio prilikom serviranja jela. Moris je bio veoma spor, pa su na kraju sljedove servirale Zara i Elva, a njegova sporost toliko je uznemirila Sergia da je počeo na njega vikati s galerije: "Ajmo, ajmo, ajmo!"

Sead, na čelu plavog tima, prilikom prezentacije jela rekao je da poslužuje junetinu, umjesto janjetine i to mu je žiri uzeo za veliku grešku. "Kako mi je neugodno. Bilo me strah da bi nas moja prezentacija mogla odvesti u stres test", rekao je Sead, ali njegov tim dobio je velike pohvale za desert.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.