Donna Vekić razmišljala o napuštanju tenisa, evo što joj je bio drugi plan

Foto: EPA

Donna Vekić pobijedila je drugu igračicu svijeta Coco Gauff i tako izborila četvrtfinale Olimpijskih igara. Ova 28-godišnja tenisačica do prije nešto više od dva mjeseca ozbiljno je razmišljala o napuštanju tenisa nakon što su ozljede loše utjecale na njezinu formu.

"Nisam imala energije"

"Nisam više željela igrati tenis", rekla je Donna Vekić, prisjećajući se lošeg razdoblja uoči Roland Garrosa. "Nisam imala energije ni motivacije", piše inews.co.uk. Ali Pam Shriver, koja je osvojila pet naslova u parovima na Wimbledonu i bila je dio je Vekićevog trenerskog tima na Wimbledonu, rekla joj je: "Bit će drugačije kad budeš imala travu pod nogama."

Donna, koja je 21. tenisačica na WTA ljestvici, vrlo vjerojatno je sretna što je poslušala taj savjet. Nakon sjajnog rezultata na Wimbledonu, sada i na Olimpijskim igrama u Parizu niže uspjehe.

2021. osnovala je tvrtku za proizvodnju svijeća

S druge strane, da je ipak odustala od tenisa, Donna ne bi dugo razmišljala što dalje. Naime, tenisačica je 2021., dok se oporavljala od operacije koljena, osnovala tvrtku za proizvodnju svijeća pod nazivom DNNA. Ideja za posao potekla je od njezinog trenera Nikole Horvata koji je primijetio da igračica nakon utakmica voli upaliti mirisnu svijeću u svlačionici.

Donna je i ekološki osviještena pa tako donira dio dobiti od prodaje DNNA svijeća od pčelinjeg voska za potporu pčelama Parka prirode Kopački rit u Kopačevu.

"Igram stvarno dobar tenis"

"Igram stvarno dobar tenis... Na početku godine Olimpijske igre su mi bile jedan od najvećih ciljeva za ovu godinu i sada sam u četvrtfinalu. Mislim samo o sljedećem meču", rekla je Donna za HRT nakon jučerašnje pobjede. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.