Eurosong ide u Ameriku: U pripremi je novo glazbeno natjecanje

Ilustracija: EPA

EUROSONG ide u Ameriku. 

Na internetskim stranicama Eurosonga objavljeno je da će se sljedeće godine u SAD-u prvi put održati natjecanje American Song Contest. 

Radi se o adaptaciji Eurosonga u kojoj će sudjelovati predstavnici svih 50 američkih država, pet američkih teritorija (Američka Samoa, Guam, Sjeverni Marijanski Otoci, Portoriko i Djevičanski otoci) i Washington D.C.-ja.

Natjecanje će se emitirati na NBC-ju, a sastojat će se od nekoliko kvalifikacijskih rundi, nakon čega će slijediti polufinale i veliko finale. Pobjednička pjesma će biti proglašena "najboljom originalnom pjesmom" (Best Original Song). U natjecanju mogu sudjelovati solo umjetnici, dueti, bendovi i DJ-i. 

"Posljednjih 65 godina Eurosong je povezivao ljude sa svih strana. Kao vlasnici ovog uspješnog formata imali smo priliku vidjeti kako je pronašao mjesto u srcima milijuna ljudi u Europi i šire. Sad smo uzbuđeni što smo pronašli savršene partnere koji će podijeliti ovo jedinstveno natjecanje i strastveno slavljenje glazbe i originalnih pjesama i s ljudima u Americi", rekao je Martin Österdahl, izvršni nadzornik Eurosonga. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.